perjantaina, lokakuuta 02, 2009

Putkiremontti sitten alkaa

Eilen sitten päätettiin edetä putkiremontissa seuraavaan vaiheeseen, ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Kaksi tarjousta tuli. Tarjouksen tekijä toisessa on Are Oy ja toisessa LVI Mak-Tek Oy. Tekijät on silti samat. Kummatkin tekevät linjastosaneerauksen ("putkiremontin") vanhalla tekniikalla. Neljä muuta yritystä joilta tarjous myös pyydettiin eivät jättäneet tarjousta.

Pinnoitusmentelmän osalta tuli kolme tarjousta koskien viemärien pinnoitusta. Kokonaisurakka kattaa kuitenkin myös sähköt, käyttövesiputket, vesimittarit ja kylpyhuoneiden saneerauksen. Pinnoitusvaihtoehtoa edeten pitäisi urakka osittaa ja aloittaa neuvottelut kahden tarjouksen jättäjän kanssa vielä tässä vaiheessa.

Aika kuitenkin loppuu jos ja kun projekti pitää saada alkamaan tämän vuoden puolella. Valmista pitää myös olla ennen vuoden 2010 loppua mikäli kiinteistöosakeyhtiö aikoo saada valtion 10 % investointiavustuksen urakasta.

Hintataso on selvästi laskenut. Vähän päälle 300 euroa on tässä vaiheessa kustannusarvio. Vielä pari vuotta sitten puhuttiin, että tuskin 500 €/m2 riittää.

Lisäksi pankitkin ovat valmiita luotottamaan jälleen taloyhtiöitä. Tarjouksia tuli kiitettävästi usealta pankilta. 20 vuoden luotto 1,65 %-2,25 % marginaalilla 3, 6 tai 12 kuukauden euribor-korolle.

Ei kommentteja: