perjantaina, joulukuuta 25, 2009

Jäälyhty jouluyönä

Jäälyhty tehdään näin. Ämpäri täyteen vettä ja ulos pakkaseen. Vesi jäätyy niin, että keskelle jäänyt jäätymätön vesi voidaan kaataa pois. Saatu jäälyhty kumolleen ja pohjalle kynttilä. Takana olevat jäälyhdyt on väritetty punajuurisäilykkeen nesteellä. Edessä oleva versio on kirkas. Siinä on vain kaksi jäälyhtyä päällekkäin. Hyvin palaa eikä ole tulipalovaaraa.

Jääkukkia voi tehdä sillä tavoin, että tyhjään maitopurkkiin kukka sisään ja päälle vettä. Purkki ulos pakkaseen. Ja kas aamulla on kaunis jääkukka jääkimpaleen sisällä.

1 kommentti:

Päivi kirjoitti...

Hei!

Laitan kommentin nyt tähän jäälyhtykohtaan. Hienoja kuvia ja hienoja lyhtyjä!

Meidän piti (sisko ja minä) toisaan lähteä jo kesällä 2009 fillaroimaan Lappiin, mutta se jäi tältäkin kesältä. Meillä oli jo suunnitelmatkin tehnynä, eli olisimme menneet junalla Rovaniemelle ja sitten Urho Kekkosen kansallispuistoon päin. Tämä jäi toteutumatta, kun lomat eivät onnistuneet kuten olimme toivoneet.

Olimme sitten syksyllä vaeltamassa viikon verran (4 päivää telttavaellusa, ja 3 päivänä mökiltä pienempiä reissuja) Suomen Ladun retkellä, latulaisten kanssa.

Meillä on siis edelleen suunnitteluasteella se Lapista takaisinpyöräily. Eli meinaamme kyllä joku kesä lähteä, eli olimme ajatelleet mennä bussilla päälakeen ja "lasketella" fillareilla alas (eikö se ole alamäkeä pohjoisesta etelään....).