tiistaina, lokakuuta 16, 2012

Demokratiapalkinto 2012

Suomessa jaetaan vuosittain demokratiapalkinto. Se perustuu valtioneuvoston periaatepäätökseen demokratian edistämisestä Suomessa (4.2.2010).

Tarkoituksena on tehdä kansalaisyhteiskuntaa ja sen merkitystä tunnetuksi. Demokratiapalkinto voidaan myöntää kansalaisvaikuttamista, vapaaehtoistyötä tai osallisuutta edistävälle hankkeelle, toimenpiteelle, toimijalle tai innovaatiolle. Demokratiapalkinto myönnetään vuosittain eri teema-alueelle.

Vuonna 2012 myönnettävällä demokratiapalkinnolla halutaan palkita lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksien toteutumista edistävää toimintaa, esimerkiksi demokratiakasvatuksen parissa.

Demokratiapalkinnosta on avattu keskustelu 11.9. ja se jatkuu 31.10.2012. (Saa nähdä onnistuiko keskustelun avaukseni sivulla?)

Omana panoksena keskusteluun ehdotan,että demokratiapalkinto myönnetään Vapaa kielivalinta ry:lle.

Vapaa kielivalinta pyrkii edistämään ja lisäämään demokratiaa (kansan valtaa) niin,että päätösvaltaa siirrettäisiin lapsille ja nuorille itselleen eli asianosaisille kieliopinnoissa pois valtiolta ja valtion viranomaisilta. Mikäs sen demokraattisempaa!

Näin ollen Vapaa kielivalinta ry. on mitä sopivin demokratiapalkinnon vastaanottaja ja tunnustuksen saaja. Yhdistys on todistettavasti innovatiivinen ja toiminnan tavoite vastaa demokratiapalkinnon kriteerejä mitä suuremmassa määrin.

Ei kommentteja: