lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Valinnan vapaus ja yksilön oikeudet

Eihän elämä voi olla pelkkää pyöräilyä. Asiaa autojen seasta:

On ymmärrettävää, että sosialistit eivät arvosta yksilön vapauksia. Sosialismihan tarkoittaa sitä, että valtion edun nimissä yksilön vapauksia rajoitetaan ja kansalaisia holhotaan. Suomessa aina kieliopintoihin asti. Siinä mielessä presidentti Halonen, Lipponen ja muut vasemmistolaiset toimivat pakkoruotsikysymyksessä sosialistisen logiikan mukaisesti. Presidentti Tarja Halonen eikä muutkaan sosialistit hyväksy sitä, että ruotsin sijasta saisi opiskella jotain toista kieltä. Sosialistille sellainen on aivan loogista.

Sen sijaan on hyvin ristiriitaista, että "vastuulliset" porvaripuolueet ovat samaa mieltä sosialistien kanssa. Kokoomus on puolue joka muka kannattaa yksilön vapauksia. Kuitenkin juuri tuon puolueen ministeri Itälä poisti Lipposen hallituksen aikana vaatimattoman valtionavun yhdistykseltä, joka pyrkii yksilön vapauksien laajentamiseen Suomessa. Varmaankin kiusallista kokoomuslaisille. Kokoomuslaiset eivät antaudu keskustelemaan yksilön vapauksista kuin abstraktilla tasolla. Miten Keskusta eroaa Kokoomuksesta? Ei mitenkään. Koko kansa on holhouksen alaisena. Jos yrittää päästä eroon holhoamisesta sitä paheksutaan ja ikävä nimittely alkaa.

Eduskuntavaalit ovat muutaman kuukauden päästä. Keväällä vaalikoneet arpoo kansalle kansanedustajat. Kenet vaalikone arpoo sinun edustajaksesi Arkadianmäelle?

1 kommentti:

TS kirjoitti...

Kannattaisi panostaa selkeämpään ja oikeakielisempään kirjoittamiseen, niin lukeminen olisi mukavampaa.