keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Tapaus Timo Kalli ja Stefan Wallin

Nyt kohkataan Timo Kallista, kun hän ei paljasta mistä sai vaalirahoitusta. Ilmeisesti Suomessa toimitaan kaksilla pelisäännöillä näissä asioissa.

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja ja ministeri Stefan Wallin on ilmoittanut julkisesti, että hän ei halua tietää, ketkä Rkp:n eduskuntavaalikampanjan rahoittivat! Rkp sai vaalirahoitusta Stiftelse för det tvåspråkiga Finland-säätiöltä 800 000 €! Merkittävä osa puolueen eduskuntavaalikampanjasta kustannettiin tuon säätiön lahjoituksilla. Kyseisessä Säätiössä on mukana ainakin Björn Wahlroos (Sampo Oyj:n tj.),Stig Gustavson (Konecrances Oyj:n hallituksen pj.), Stig Stendahl (Fiskars Oyj:n tj.) ja Christoffer Taxell (EK:n pj.).

Ilmeisesti on niin, että kun tarpeeksi isokenkäiset talouspoliittiset vaikuttajat sponssaavat puoluetta media pitää suut supussa eikä vaadita päitä vadille? Onhan Rkp aina Suomen hallituksessa vaalien lopputuloksesta riippumatta toisin kuin Keskusta,Sdp tai Kokoomus. Muista puolueista puhumattakaan.

Mistä kaikki raha säätiölle tulee, joka rahoittaa Rkp:tä ei ole yleisessä tiedossa.Tavalliset äänestäjät voisivat kuitenkin olla kiinnostuneita siitä, mikä on se koira, joka Rkp-häntää heiluttaa. Mainittakoon,että laki ei myöskään kiellä ulkomailta tulevaa vaalirahoitusta!
Räätälöitiinko laki vakituisen hallituspuolueen tarpeista käsin?

Uuden hallituksen hallitusohjelmaan kirjattiin: ”Euroopan neuvoston alainen Group of States Against Corruption (GRECO) suorittaa vuonna 2007 Suomessa maatarkastuksen koskien vaali- ja puoluerahoituksen toimivuutta. Hallitus arvioi vaali- ja puoluerahoituksen laki- ja menettelymuutostarpeet CRECO:n antaman suosituksen jälkeen.”

Mitään ei ole tapahtunut. Kenen intersseissä on eniten, että mitään ei tapahdukaan?

Kuva: Kehitysyhteistyön palvelukeskus.

Ei kommentteja: