perjantaina, syyskuuta 17, 2010

Matti Vanhasen suurin "rikos" ja imperiumin vastaisku

Vanhasen hallitus poisti Matti Vanhasen johdolla pakollisen ruotsin yo-tutkinnosta v. 2004.

Sellaista ei tehdä rankaisematta. Imperiumi iskee takaisin. Vanhaselle kostetaan. Loydettiin keino. Vanhanen ei hoksannut jäävätä itseään hallituksen rutiinikokouksessa.

Parhaillaan Jan Sundberg (rkp/ÅA) puhuu tv-1:ssä (17.9.10) ja pohtii Vanhasen tekemää rikosta jääviyskysymyksessä. Samainen prof. Sundberg vaati rkp:n äänenkannattajassa Höblässä 9.9.2010 Ruotsia apuun jos ruotsin asemaa heikennetään Suomessa. Lue: Jos suomenkieliset niskottelevat liikaa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka, joka Vanhasen vastaista ristiretkeä vetää, on tunnettu pakollisen ruotsin kova kannattaja. Vastikään Jonkan johdolla käveltiin 90 % suuruisen suomenkielisen enemmistön yli Keski-Pohjanmaan maakunnan suuntautumiskysymyksessä.

Jaakko Jonkka oli Jacob Södermanin (sdp/rkp) oikea käsi ja avustaja Södermanin ollessa syyttäjänä Juhantalo-oikeudenkäynnissä 1993.

Jacob Söderman (sdp/rkp) puolestaan vaati 19.8.2010 rkp:n äänenkannattajassa Vasabladetissa jyrkin sävyin suomenkielisten pakkoruotsin opetuksen tehostamista. (Siis toisen puolueen lehdessä eikä "oman" puolueen.)

Lausuntoja antaa Vanhasen virheestä myös perustuslakivaliokunnan pj. Kimmo Sasi (kok/rkp) joka on tunnettu pakollisen ruotsin kannattaja. Sasi toimii myös Ruotsalaissuomen kansankäräjien puheenjohtajistossa. Tuo rkp-vetoinen varjoparlamentti tunnetaan kärjekkäistä vaatimuksista tehostaa suomenkielisten pakollisia ruotsin opintoja. Se on vaatinut jatkuvasti eräänlaista H1N1-sikapiikkiä suomenkielisille lapsille ruotsin kielen puolesta. Eikä sivuvaikutusista ole niin väliä.

Seuratkaa ja pohtikaa kytkentöjä. Ketkä vastaan Vanhanen/Keskusta? Mikä yhdistää Vanhasen vainoojia? Keillä on intressi mustata Vanhasen mainetta. Ainakin noilla neljällä.

4 kommenttia:

Jami kirjoitti...

Marjatta Vehkaoja 12.9.2010 Vapaa kielivalinta ry.

Perustuslain tulkinta on keltanokkien harteilla

(...)

Valiokunnan 16 jäsenestä 13 istuu valiokunnassa ensimmäistä kauttaan! Puolet valiokunnan jäsenistä istuu myös eduskunnassa ensimmäistä kauttaan! Kolmesta valiokunnan konkarista valiokunnan puheenjohtaja kuuluu svenska.nu-verkostoon ja varapuheenjohtaja on ruotsinkielinen, mitkä seikat mainitsen vain käsillä olevan aiheen vuoksi ja siksi, että valiokunta koostuu muutoin aloittelijoista perustuslakiasioissa.

Monissa muissa maissa perustuslain tulkintatehtävä on annettu erityiselle perustuslakituomioistuimelle, mutta meillä siis vasta valtiomiesuraansa aloittelevat kansanedustajat hoitelevat homman.
(...)

http://www.vapaakielivalinta.fi/ ->Ajankohtaista

Anonyymi kirjoitti...

Tämmöistä lähetin, uusisuomi sanoi että spamfiltteri. Ei mennyt sinne. Koitan siksi tänne.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9351229
Miksi Lasse Laaksonen ei sopinut perussuomalaisten ehdokkaaksi?
Fasismin vastustaminen ei ole huudossa Helsingissä?

Anonyymi kirjoitti...

Elikkäs jos kommentoit ja tahdot syystä tai toisesta munkin lukevan, ei sillä että mitään sanomista enempää tuohon olisi enää, niin sitten sinne suomi24:ään tai hommaan, tätä ei tule katseltua.
T.edellinen
Hommasta tosin en niin perusta henkkoht, liiaksi samaa asiaa vaan.

Jami kirjoitti...

Uudellamaalla ja Helsingissä taitaa olla ylitarjontaa eduskuntavaaliehdokkaista.

Perussuomalaisilla taitaa olla muuallakin vetoa.