tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Rkp suomalaisten kimpussa - todistusaineistoa tv2.n pakkoruotsiohjelmasta

YLE:n tv2 järjesti teemaillan pakkoruotsista 30.11.2010. Teemailta käsitteli siis suomenkielisten pakollisia ruotsin kielen opintoja. Ohjelmaan oli kutsuttu myös ruotsinkielisiä ja Ruotsalaisen kansanpuolueen kannattajakuntaa,vaikka ohjelma ei  käsitellyt ollenkaan heidän  kieliopintojansa. Möykkä oli melkoinen kun rkp:läiset pääsivät ääneen. Siinä ei paljon muut suunvuoroa saaneet. Siitä piti juontaja Jyrki Richt huolen.

Ohjelmassa oli mukana myös suomenkielinen, Suomalaisuuden liiton x-pj. Heikki Tala, joka on tulevassa eduskuntavaalissa sitoutumattomana ehdokkaana Perussuomalaisten listalla Uudellamaalla.

Dosentti Heikki Tala arvioi lähietäisyydeltä suomenkielisille määrätyn pakollisen ruotsin kannattajien valitsemaa tyylilajia teemaillassa seuraavasti:
.
...lainaus alkaa...

-HBL:n päätoimittaja Hannu Olkinuora ilmoitti, että hänen kaksi lastaan on kirjoittanut ylioppilaaksi Tampereen ruotsinkielisestä eliittikoulusta. Silti ruotsinkieliset tarvitsevat kiintiöitä, että pääsisivät yliopistoon!
.
-Päivi Storgård taas kiipesi omien sanojensa mukaan reittä pitkin ruotsinkielisyyteen ja hänellä on kolme  kaksikielistä lasta.
.
-Björn Månson osaa viittä kieltä, joista ei ole ollut hänelle koskaan haittaa!
.
-Kaj Kunnas osaa myös viittä kieltä, "eikä ikinä, ei koskaan, ei missään" ole niistä ollut haittaa
.
-Mikaela Nylanderin mukaan pakko onkin oikeus, ja kaikkien on pakko tämä oikeus hyväksyä.

.
.
...lainaus loppuu...

Että sellaiset järjen jättiläiset kannattavat suomenkielisille määrättyä pakkoruotsia. Hannu Olkinuora on Rkp:n viimeinen olkinuora. Olkinuora valaistui Ruotsissa Svenska dagbladetin päätoimittajana. Nylander ja Månsson ovat Rkp:n palkollisia. Päivi Storgård on toimittaja,jonka JY:ssä v. 1985 aloitetut opinnot ovat yhä kesken. Kaj Kunnas on YLE Urheilun keskusteluohjelman suuriäänisin mölisijä. Kunnas selostaa YLE:n urheiluohjelmia itäruotsalaisella murrevariantilla.
(Kuva: Kuvakaappauksen tekijä on tuntematon)

Ei kommentteja: