maanantaina, joulukuuta 20, 2010

Perinteinen putkiremontti 13. kuukausi

20.12.2010 on huoneiston vihon viimeinen tarkastus.Korjattiin lattian kaato sitä ennen. Ilmanvaihtoa säädetään ja vaihdetaan vielä yksi muoviputki toiseen, pitempään. Asukkaan näkökulmasta perinteinen putkiremontti tarkoittaa melua ja pölyä. Pahinta on kuitenkin vedentulon ja -menon katkeaminen asunnossa. Tässä remontissa näin oli n. 3 kuukautta. Koti on asumiskelvoton useita kuukausia.

Käytännössä asukkaan pitäisi itse valvoa huoneistossa tehtäviä töitä,vaikka oikeasti saneeraushan kohdistuu kiinteistöyhtiön rakenteisiin ja järjestelmiin.Kiinteistöyhtiön palkkaama työmaavalvoja ei käy katsomassa työn jälkeä eikä mittaile kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Kyllä se on asukkaan tehtävä itse. Sillä erotuksella,että työmaavalvojalle maksetaan ja asukkaalle ei makseta palkkaa. Asukkaan on kuitenkin mahdotonta valvoa töitä kunnolla, koska asunto on asumiskelvoton pitkiä aikoja. Eikä maallikon  ymmärryskään riitä.

Toinen havainto on se,että asukkaiden ja sijoittajien interssit eivät ole samanlaiset. Asukas haluaa tietenkin mahdollisimman hyvää laatua,koska hän itse asuu huoneistossa. Sijoittaja ei itse asu huoneistossa,joten hänelle kylpyhuoneen lattian kaadot, laattojen ja lattiamateriaalien väri,töiden jälkien peittäminen eivät ole yhtä tärkeää.

Ei kommentteja: