keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Enemmistödemokratia vai vähemmistön diktatuuri?

Rkp:n lehdistössä käydään kiivasta keskustelua pakkoruotsista. Siis suomenkielisten kieliopinnoista suomenkielisten päiden yli. Puolesta ja vastaan. Asianosaisilta, suomenkielisiltä, ei kysytä mitään.

Rkp:n mielestä suomenkielisten kieliopintojen ensi sijaisia asianosaisia onkin ruotsinkieliset!
Niin Huvudstadsbladetin (ja Vasabladetin) keskustelu on tulkittava.

Rotutieteilijä A.O.Freudenthalin henki näkyy myös elävän Rkp:n kannattajakunnan keskuudessa voimakkaana.

Esim. professori "Paul Lillrankin (Hbl 7.10.) mukaan suomenkieliset olisivat jääneet alkeellisiksi metsäläiseksi, jos uljaat germaanit eivät olisi heitä sivistäneet. Professorin mukaan suomenkieliset ovat luoneet vain kummallisia urheilulajeja." (IL 27.12.2010)

Kas kun Mika Illman ei ole vielä reagoinut moiseen kielenkäyttöön.(sananvapauslainsäädäntöön erikoistunut valtionsyyttäjä)

Kun suomenkielinen media on reagoinut Rkp:ssä käytävään pakkoruotsikeskusteluun kukaan ei ole huomannut ihmetellä sitä,että mitä helvettiä se ruotsinkielisille tai Rkp:lle kuuluu mitä kieliä suomenkieliset opiskelevat.

Eikö Rkp:ssä pitäisi pikemminkin miiettiä oman kannattajakuntansa kielitaitoa? Semminkin kun Rkp on muodostanut yhteisen Ruotsalaisen eduskuntaryhmän Suomen eduskuntaan Ahvenanmaan edustajan kanssa.Keskustelua seuranneena tilanne näyttäisi tältä: Rkp:ssä mietitään mitä muut puolueet antavat vastalahjaksi jos Rkp suostuu pakkoruotsin poistamiseen suomenkielisiltä.Tuo alle 5 %:n puolue haluaa käydä kauppaa suomenkielisten kieliopinnoilla. Ilmeisesti tilanne konkretisoituu tulevissa hallitusneuvotteluissa.

Rkp:n pahin vihollinen on Perussuomalaiset siitä syystä,että Perussuomalaiset eivät ole suostuneet Rkp:n apupuolueeksi muiden puolueiden tavoin.

Jos suomenkielisten pakkoruotsi on kuudennen luokan kysymys silloin kun pakkoruotsin nostaa esille Suomalaisuuden liitto niin siinä tapauksessa pakkoruotsia edistäviin Rkp:tä lähellä oleviin toimintaryhmiin mukaan menneet Paavo Lipponen ja Martti Ahtisaari ovat kuudennen luokan poliitikkoja.

Martti Ahtisaari (sdp) on rkp-vetoisen Folktingetin kansalliskielten johtoryhmässä mukana.(Tarkoituksena ei tosin ole toisen kansalliskielen,suomen,tukeminen. Siksi rkp:läinen organisaation nimi on harhaanjohtava)

Paavo Lipponen (sdp) puolestaan on svenska.nu-verkoston valtuuskunnan puheenjohtaja.

Huomionarvoisaa on edellä mainitussa on se,että "oppositiopuolue" Sdp:n edustajia on erinomaisen paljon hallituspuolue Rkp:n perustamissa organisaatioissa. Pikkurahan puutetta vai hallitukseen pääsyn ehto?
(Kuva: Kari, HS)

Ei kommentteja: