tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Perussuomalaiset työllistäisivät suomalaisia kulttuurin tuottajia

Perussuomalaiset on vaaliohjelmassaan esittänyt vaihtoehdon, joka lisäisi suomalaisten taiteilijoiden, sisällön tuottajien ja kulttuuriväen toimeentuloa. Siitäkös vitsiä on veistelty.

Otetaan konkreetti esimerkki:

YLE:llä on julkisen palvelun tehtävä. Silti YLE:n kanavanipussa ei ole yhtään suomenkielistä tv-kanavaa!

Mitä suomenkielinen tv-kanava merkitsisi?

-suomalaiset tv-tuotantoyhtiöt saisivat lisää työtilaisuuksia
-suomalaiset kulttuurin tuottajat saisivat toimeksiantoja

Se parantaisi heidän työllisyyttään. Vai ovatko he ylityöllistettyjä?

Kuitenkin valitetaan,että yliopistoissa ja amkeissa koulutetaan kulttuurituottajia liikaa ja heidän työllistyminen on vaikeaa. Kummallisinta on se,että kulttuuriväki itse näkyy ilveilevän Perussuomalaisten esitykselle. Onko heillä liikaa töitä? Minulla on päin vastainen käsitys siitä. Korjatkoon joku käsitykseni jos se on väärä.

Nyt joka ikinen tv-kanava tuottaa englanninkielistä ohjelmaa. Tekstitettynä suomeksi. Mitä ihmeen kulttuurituotantoa sellainen on. Saati julkisen palvelun tehtävä? Missä ja milloin on päätetty,että YLE:n pitää nimenomaan markkinoida englanninkielistä tuotantoa suomalaisille?

Olen kysynyt yleläisiltä edellä mainittua asiaa. Eivät osanneet vastata. Olivat lähinnä hämmentyneitä moisesta kysymyksestä.
¨
Tämä siis populaarikulttuurin osalta.

Suomalaiset siis haluavat,että julkisia varoja ohjataan ulkomaille, ulkomaalaisille kultturituottajille. Hyvä on.
Suomalainen kulttuuriväki on niin ylityöllistettyä,että he eivät kaipaa Suomesta tilauksia yhtään enempää? Perussuomalainen ajattelu on leimattu jopa vaaralliseksi  heidän taholtaan. Haloo!

Kun ulkomaalaista halpatyövoimaa tulee rakennuksille töihin Suomeen ollaan kovin huolissaan.Sen sijaan kun YLE ostaa ameriikkalaista halpatuotantoa tv-kanavilleen suomalaisten tv-maksutuloilla suomalaisen tuotannon asemasta ei kukaan ole huolissaan.

Jos ja kun Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä niin sille ilkutaan! Mitä tästä pitäisi ajatella!

Missä on Kokoomus joka haluaa korostaa suomalaista työtä! Ilkkujien riveissä tietenkin.

Ei kommentteja: