torstaina, toukokuuta 26, 2011

Ruotsi ja Suomi - ero kuin yöllä ja päivällä

Kovasti puhutaan nykyään tasa-arvosta ja rasismista. Laitanpa minäkin lusikkani siihen soppaan.

Ruotsissa on lailla kielletty koulun opetuskielen ylittämästä 50 % opetustuntimäärästä ellei opetuskieli ole ruotsi tai englanti. (Lähde: 24.5.11 Hbl Leena Huss,Ruotsi)


Pelisäännöt vaihdetaan toisiksi kun ruotsinkieliset puolestaan ovat vähemmistönä Suomessa yhteisestä historiasta huolimatta. Tai juuri siitä syystä?

Jatketaan kotimaamme tarkastelua kun Ruotsi on kuitenkin ulkomaa.

Ruotsinkieliset puuhaavat muista kielistä puhdasta ruotsinkielistä Victoria-korttelia Helsinkiin: Mistä on kysymys? Eristäytymistä, integraatiovastaisuutta vai rasismia?
.
Sekään ei näköjään toimittajia haittaa jos mukana on rkp:tä lähellä olevia tahoja. Eri säännöt perusruotsalaisille ja perussuomalaisille.  Muunkielisistä vapaata korttelia puuhaa rkp-aktiivi Max Arhippainen.

Auta armias jos perussuomalaiset puuhaisivat muista kielistä puhdasta suomenkielistä aluetta Helsinkiin tai jonnekin muualle Suomeen? Voi että toimittajat ja media olisi ahkerana.

Ei voi mitään,että väistämättä tulee mieleen taannoinen uutinen,jossa kerrottiin,että Etelä-Afrikassa puuhaavat afrikaanerit (buurit) omaa erillisaluetta, pientä kaupunkia,jossa ei muita asuisi. Ehkä palvelijoina?

Saako palvelushenkilökunta Victoria-korttelissa olla muunkielistä? Kuinka kauan he voivat oleskella alueella? Miten heidät tunnistetaan ja erotellaan alueella asumaan oikeutetuista ruotsikoista?

Mitä sanoo perustuslaki tähän asiaan jos alueelle estetään muuttamasta muunkielisiä ihmisiä? Vrt. Ruskeasuon siirtolapuutarha. Kuinka paljon tuossakin toiminassa on mukana rkp-taustaista väkeä? Siis hallituspuolueen väkeä.

(Kuva: Ljubljana,Slovenia)

Ei kommentteja: