keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2011

Hallitusneuvottelut ja kynnyskysymykset

Alla olevat esimerkit konkretisoivat Kokoomuksen neuvottelutaktiikkaa hallitusneuvotteluissa.

Kokoomus ei tehnyt pakkoruotsin poistamisesta kynnyskysymystä Rkp:lle. Kokoomus olisi voinut niin tehdä jos olisi halunnut. Ei halunnut. Syy on tietenkin se,että Kokoomuksen tavoite oli saada alun perinkin Ruotsalainen kansanpuolue Suomen hallitukseen.

Perussuomalaisten ja Rkp:n kynnyskysymyksiin Kokoomus otti täysin päinvastaiset lähestymistavat.


Pakkoruotsi Rkp:lle ja EU-EVM Perussuomalaisille ovat samanarvoisia periaatekysymyksiä. Toisesta Kokoomus teki esteen hallitukseen pääsylle,mutta ei toisesta. Voidaan tietysti väittää,että pakkoruotsin poistaminen on vähäpätöinen poliittinen kysymys. Jos on niin miksi sitten Rkp haluaa Suomen hallitukseen vahtimaan pakkoruotsittamisen toteuttamista. Toisaalta jos pakkoruotsi on niin vähäpätöinen asia niin sitä suuremmalla syyllä sen poistaminen on helppo ottaa mukaan hallitusohjelmaan.

Vastuun pakoilukin on näkökulmakysymys: Voidaan todeta, että Kokoomus ja Rkp eivät kanna vastuuta pakkoruotsin poistamisessa.

Median rooli on myös sopulimainen ja Kokoomus-Rkp:tä myötäilevä. Media ei tässä asiassa jostain syystä paheksukaan vastuun pakoilua. Media ja toimittajakunta selvästi nöyristelevät Kokoomukselle ja Rkp:lle. Johtuu tietysti kunnioituksesta rahavaltaa kohtaan.

1 kommentti:

aabee kirjoitti...

Suomessa sdp vaalilupauksensa rikkomalla sekä valtapelillä työnsi eduskuntavaalien 2011 suurvoittajan PS:n oppositioon, kun kieltäytyi 10.6.2011 hallitustunnustelijan vaihdosta sekä pääministerin paikasta - kansainvälisen salaliiton seurauksena. Tämäkin todistaa, että Suomi ei ole demokratia.

- Kuvia eri tv-kanavilta:

http://www.thoughts.com/aabee/juhannus

Euron ongelmat eli etelä-Euroopan maiden löysä ja vastuuton taloudenpito selvisi Suomelle vasta vuonna 2010 Kreikan osalta, jolloin Suomikin joutui ottamaan miljardeja velkaa ja lainaamaan sen ongelmamaalle, kenties saamatta koskaan rahaansa takaisin.

Vuoden 2007 vaaleissa eikä hallitusneuvotteluissakaan ei ollut esillä tulonsiirrot Suomen veronmaksajilta Saksan pankeille.

Mutta Jyrki tottelee Euroopan isokenkäisiä ja rahavaltaa.