maanantaina, kesäkuuta 13, 2011

Suomen hallitus ja pakko-Rkp

Suomen ruotsalainen kansanpuolue (lyh. Rkp) ei ole valtakunnallinen puolue,vaan ainoastaan alueellinen puolue. Jos se on oleellinen valintaperuste Rkp:n jatkuvalle hallituksessa olemiselle niin voisi media hieman taustoittaakin asiaa.

Perussuomalaisten kansanedustaja tohtori Jussi Niinistö on kiinnittänyt siihen huomiota,että  Kokoomus vaatii kaikissa hallitusvaihtoehdoissa Rkp:n mukanaoloa.

Jos alueellinen peruste on lähtökohta puolueen pääsemiseksi jokaiseen Suomen hallitukseen niin silloin kannattaa Suomen muillekin laita-alueille perustaa alueellisia puolueita.

Olen hahmotellut tässä muutamia. Pohjois- ja Etelä-Karjalaan Suomen karjalainen kansanpuolue. Kainuuseen Kainuulainen kansanpuolue. Lapissa voisi olla Lapin kansan puolue.

Samalla perusteella kuin Rkp nekin saisivat vakituisia ministeripaikkoja Suomen hallituksissa. Kyllä nekin voivat samat 100 000+ ääntä kerätä siinä kuin Rkp. Tai ne voisivat saada suhteellisesti yhtä paljon ääniä alueellaan kuin Rkp.

Peruste löytyy esimerkiksi perustuslain 6 &: 

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

(Kuva: http://www.pakkoruotsi.net/ )

Ei kommentteja: