tiistaina, helmikuuta 14, 2012

Uudenmaan prikaati

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) jätti tänään oikeuskanslerille tutkintapyynnön, jossa hän pyytää selvitystä, oliko puolustusministeri Stefan Wallin (ruots.) jäävi päättämään varuskuntien ja joukko-osastojen lakkauttamisista, koska puolustuminsteri Wallin on Dragsvikissa toimivan Uudenmaan prikaatin killan ja sen valtuuskunnan jäsen.

Niin on kuin näyttää taisi Urho Kekkonen aikoinaan sanoa. Wallinin tapauksessa ennenkuulumatonta on se,että joku uskaltaa kritisoida Rkp:n toimintaa. Sellaista ei ole tapahtunut miesmuistiin. Henkinen irtautuminen ja itsenäistyminen Ruotsista jatkuu Rkp:stä huolimatta .

Uudenmaan prikaatin killan kotisivuilta käy ilmi,että kilta pitää syyskokouksensa aina ruotsalaisuuden päivänä 6.11.

Uudenmaan prikaati on kuin Suomeen unohtunut Ruotsin armeijan muinaisjäänne. Mikään laki ei edellytä,että Tammisaaressa pitää olla ruotsinkielinen joukko-osasto. Mikään laki ei myöskään edellytä,että rannikkojääkärit pitää kouluttaa Suomessa ruotsiksi.

Ruotsinkielinen joukko-osasto voi olla vaikka Keuruulla. Siellä oppisi suomea, jolloin ruotsinkielisten nuorten työnhakupiiri laajenisi nykyisestä. Rkp vaan haluaa eristämällä ruotsinkieliset nuoret kasvattaa itselleen uusia poliittisia kaadereita.

Katso ketkä ovat Uudenmaan prikaatin valtuuskunnan jäseniä niin ymmärrät keitä tässä maassa ensisijaisesti puolustetaan.

(Kuva: Asikkalan historiaa)

Ei kommentteja: