Tuskin oli sattumaa,että suomenkielisten varuskuntien lakkautus ja ilmoitus kuntien vähentämisestä ajoitettiin presidentin vaalien jälkeiseen aikaan. Kansalle annettiin ensin kuvitelma, että kansalla olisi muka päätäntävaltaa. Muutama päivä kuluu ja kansalle opetetaan kantapään kautta, että ehei, älkää nyt sellaista luulko. Näköjään ne,jotka jättivät äänestämättä olivat taas viisaimpia. Muut vielä uskovat olevansa ikäänkuin poliittisia vaikuttajia. Tosiasiassa, jos presidentillä olisi oikeasti valtaa, ei kansa saisi päättää kuka on Suomen presidentti suorilla vaaleilla.
Hallituksen tavoite on lakkauttaa 254 kuntaa ja kuusi (6) varuskuntaa tai joukko-osastoa. Miksei sitä ilmoitettu viime viikolla? Jokainen tietää,että ei haluttu häiritä hallituspuolueiden välistä presidentinvaalien toista kierrosta.
Jos taas äänestäjille olisi kerrottu päätöksestä presidentin vaalien ensimmäisen kierroksen aikana olisi ilmoitus suosinut oppositiopuolue Keskustan ehdokasta Paavo Väyrystä. Niinpä piti hieman ohjailla kansaa suuntaamaan ajatuksensa hallitukselle paremmin sopivaan suuntaan.
Kummallista on myös se,että sekä nykyinen että tuleva puolustusvoimien ylipäällikkö vaikenevat. Vielä viime viikolla oli maakunnat niin niin tärkeitä. Oltiin kovin huolestuneita Sisä-Suomen vaalipiirien äänestysaktiivisuudesta. Seuraavalla viikolla ilmoitetaan, että kuusi varuskuntaa tai joukko-osastoa lakkautetaan Keuruulla, Kontiolahdella, Jämsässä, Kauhavalla, Lahdessa ja Kotkassa.
Uudellamaalla toisistaan 70 km:n päässä sijaitsevat Upinniemi ja Tammisaaren Dragsvik sen sijaan säilyvät.
Kuva: YLE
Kuva: YLE
1 kommentti:
Mitenkä lienee Ahvenanmaan kuntien osalta liitossuunnitelmat? Jos Wikipedia yhtään pitää paikkaansa, niin pienin kunta on Sottunga, jossa on 107 asukasta. Sottungassa on myös kauppa, pankki posti ja peruskoulu. Suurin kunta on Maarianhamina, 11245 henkeä. Ahvenanmaan kunnissa keskiasukasmäärä on noin 1770 henkeä. Olisiko tästä jotain opittavissa?
t. Utelias
Lähetä kommentti