maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Kiilopææ - Ivalo/Inari - Kaamanen

4. pæivæ. 24.6.2006 lauantai.

Tie nousi Saariselæn jælkeen ensimmæisen kerran puuttomalle paljakalle. Saariselæn retkeilykaupunki oli tien oikealla puolella. Kas kun se ei julistaudu omaksi kunnakseen! Niin iso ja kaupunkimainen keskus se on moneen muuhun kylææn verrattuna.

Ivalo ja Inari oli hauskojan pieniæ kyliæ. Alkoi olla jo Lapin oloistakin meininki. Karhunpesækivellæ pysæhdys ennen Inaria Paanasen Veikon suosituksesta. Vaaran laelle sai kavuta ihan tosissaan. Kahvi+munkkitankkaus paikan kahvilassa Karhutuvalla samalla kertaa. Paljon ulkomaisia linja-automatkailijoita ihmetelemässä "puhuvaa karhua". Heheh

Kutturan tienhaara oli heti alkumatkasta. Se josta voi ajella Paanasen Veikon ja kavereidensa kullankaivuuvaltaukselle. No joku toinen kerta.

Sæætiedotuksen lupaamat Pohjois-Lapin sadekuurot kastelivat parikin kertaa ihan kunnolla. Vauhti laski kummasti sateessa. Yøksi Lomakylæ Jokitørmææn Kaamasessa. Matkaa kertyi 115 km.

Tässä mökissä juhannusaattoyö:Ps.Soittelin matkan varrella Rahusen Paavollekin. Olihan juhannus, vaan ei ollut mies kotona, tai juuri siksi.

Ei kommentteja: