maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Neiden - Kirkkoniemi -> M/S Nordkapp

6. pæivæ. 26.6.2006 maanantai.

53 km kolmessa tunnissa. 50 kilometriæ Norjan teillæ vastaa 100 km Lapin teitæ. Sææ ja maantie oli haasteellinen. Nousuissa oli pienimmillæ vaihteille kæyttøæ tosi paljon. Ja alamæet, jo vain oli vauhtia. 63 km tunnissa jæi maksimiksi pyøræn tietokoneeseen. Kirkkoniemen kaupungin læpi suoraan satamaan. Suomi ja suomalaiset on rajanaapureita, mutta suomalaisten matkailijoiden palvelu on ongelma Kirkkoniemessä. Suomalaisten eurot ei norjalaisia juuri kiinnosta.
Kirkkoniemen matkailuinfo.

53 km. Keskinopeus 17,1. Reitistä voi käyttää nimitystä "polkupyöräilijän vuoristorata".


Polkupyøræilijæn ei tarvitse varata paikkaa etukæteen Hurtigrutenin laivoille. Pitææ vain ilmoittautua laivalla ja viedæ pyøræ ruumaan. Kirkkoniemi-Hammerfest væli hytillæ ja pyøræn kanssa on 1968 Nkr.
M/S Nordkapp saapuu Vuoreijan satamaan :
Tæmæ laiva on M/S Nordkapp. Huominen pitæisi valjeta Hammerfestissæ. Sitæ ennen ohitetaan mm. Nordkapp. Laiva on tæynnæ matkailjoita. Eniten kuulee ranskaa,saksaa, hollantia, italiaa ja espanjaa.
Vastaanotossa kun ilmoittaa olevansa suomalainen, kun kysyvæt kieltæ jolla puhutaan niin keskustelu loppuu vælittømæsti. Kummallista. Yksi virkailija kysyi, ettæ "eikø suomalaiset puhu ruotsia." Selitin, ettæ suomea ja englantia. Ruotsi on kumminkin niin harvinainen kieli.


Mitææn esitteitæ Hurtigrutenista ei ole suomeksi.
No eipæ ole kyllæ suomalaisia matkailijoitakaan.

Näkymä M/S Nordkappilta Barentsin mereltä mantereelle päin:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Komeita maisemia.