Vasemmalla suppilovahveroita (Cantharellus tubaeformis). Oikealla keltavahveroita (Cantharellus cibarius). Molemmat on helppoja opetella ja helppoja valmistaa. Pannulle vaan kunnes vesi on haihtunut sienistä. Sen jälkeen rypsiöljyä, mustapippuria, sipulisilppua, ehkä ripaus suolaa ja se on siinä. Suppilovahveroita voi kuivata, mutta kantarelleja ei kannata kuivata.
perjantaina, syyskuuta 11, 2009
Suppilovahveroita ja keltavahveroita
Vasemmalla suppilovahveroita (Cantharellus tubaeformis). Oikealla keltavahveroita (Cantharellus cibarius). Molemmat on helppoja opetella ja helppoja valmistaa. Pannulle vaan kunnes vesi on haihtunut sienistä. Sen jälkeen rypsiöljyä, mustapippuria, sipulisilppua, ehkä ripaus suolaa ja se on siinä. Suppilovahveroita voi kuivata, mutta kantarelleja ei kannata kuivata.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
nyt oon käyny täällä että äläs nyt sitten kysele oonko käyny R
parempi olikin ilmoittaa käyneensä.
Olisko jotain herkullista sienikastike reseptiä? TH
Perusresepti:
Sienet pannulle niin,että vesi höyrystyy pois niistä.Sitten rypsiöljyä (voi ja margariinikin käy) samalle pannulle.
Silputtua sipulia sekaan maun mukaan.
Vettä lisätään kastikkeen vahvuuden mukaan mieleinen määrä.
Kermaa sekaan mikäli haluaa. Maizena suuruustamaan kastike.
Mustapippuria pippurimyllyllä.
Suolaa ripaus. Ja vaikka timjamia lopuksi koristeeksi;)
Jk.Suppilovahveroita on yöpakkasista huolimatta kerättävissä lumeen tuloon asti. Muut tais mennä näissä yöpakkasissa,mutta kaupasta saa.
Lähetä kommentti