sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2011

Tohtori Kiminkinen ja Kesäillan valssi

Yle on päättänyt lopettaa suositun Tohtori Kiminkinen-tv-sarjan. Syynä on Ylen käynnissä oleva säästökuuri. Kesäkuussa Yle ilmoitti myös lopettavansa suositun Kesäillan valssi-sarjan. Molemmille ohjelmille yhteistä on se,että ne ovat suosittuja ja suomenkielisiä.

Tohtori Kiminkistä on katsonut parhaimmillaan talvella 700 000 katsojaa per ohjelma. Kesäkuun helteilläkin 255 000 katsojaa.

Tohtori Kiminkisessä seurataan Saarijärveläisen terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkisen työtä. Tv-sarja alkoi kaksi vuotta sitten. Sarja oli alusta alkaen menestys ja se on ollut yksi kanavan katsotuimpia ohjelmia. Sen myötä Kiminkisestä on tullut kansansuosikki ja kysytty luennoitsija erilaisiin tilaisuuksiin. No nyt YLE lopettaa ohjelman.

Katsotaanpa toisaalla YLE:n ohjelmapolitiikkaa. Ruotsinkielisen FST5:n suosituin ohjelma oli kesäkuussa 2011 Mordkomissionen. Sillä oli 86 000 katsojaa.

Suosituin FST5:n omaa tuotantoa oleva ohjelma oli kesäkuussa Mat så in i Norden. Sillä oli kesäkuussa 56 000 katsojaa. Ei lopeteta. Eri säännöt ruotsinkielisille kuin suomenkielisille. Yksi ruotsinkielinen vastaa aina vähintään 12 suomenkielistä. Näin on näreet ainakin YLE:ssä.

ST5:n ruotsinkielisiä uutisia katsoi keskimäärin 40 000 katsojaa kesäkuussa. Ei lopeteta eikä säästetä. (Lähde:Finnpanel/Hbl 13.7.2011)

Säästää pitää niiden katsojien palveluista, jotka suurimman osan YLE:n tv-maksutuloista tuottavatkin eli suomenkielisten palveluista. Maailman ainoassa valtiossa missä yleisradioyhtiön tehtävänä voisi kuvitella olevan suomenkielinen palvelu. YLE nakertaa tv-maksujen maksuhalukkuutta ratkaisuillaan.

Katsotuimmat tv-ohjelmat viikolla 27 (kesäkuussa 2011) Lukekaa ja ihmetelkää YLE:n valitsemaa linjaa.

No ihan lammas ei tarvitse olla. Tässä  linkissä voi tehdä television käytön lopettamisilmoituksen.

(Kuva: metsäkeiju/Aamulehden blogit)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tässä nähhää ylen sanelu politiikka
maksuja nostetaa ja katsotut ohjelmat
lopetettaa ajetaa immeiset maksukanaville eipähä tarvii keksiä
uusia ohjelmia. pannaa loputkii
tekijät pihalle ja lopetettaa koko
kanavat...