sunnuntaina, joulukuuta 18, 2011

Mitä pahaa suomalaiset ovat tehneet ruotsalaisille?

Vironvenäläisillä on paljon parempi asema Virossa kuin suomenkielisillä Ruotsissa.

Eikä suomalaiset ole koskaan edes olleet miehittäjiä Ruotsissa. Mitä Ruotsi kostaa suomenkielisilleen?
  • Kostaako Ruotsi omille suomenkielisilleen sitä,että Suomessa on liian vähän ruotsinkielisiä yliopistoja?
  • Kostaako Ruotsi sen vuoksi,että pakkoruotsitus on liian tehotonta Suomessa?
  • Vai onko syynä sittenkin se,että Rkp pantiin oppositioon 1980-luvulla hetkeksi Suomessa?
Jotain kauheata ja pahaa Suomi ja suomalaiset on ruotsalaisille tehneet kun Ruotsissa ei ole sallittu suomenkielistä koulujärjestelmää, yliopistoa, hiippakuntaa saati opettajakoulutusta.

Vironvenäläisillä on omat koulut Virossa. Ruotsinsuomalaisilla ei ole edes omia suomenkielisiä kouluja Ruotsissa. Muutamat suomenkieliset koulut eivät saa antaa kaikkia oppituntejaan suomeksi,koska se on lailla kielletty.

Nimittäin Ruotsin lain mukaan koulussa, jonka opetuskieli ei ole ruotsi tai englanti ei opetuskieli saa ylittää 50 % oppituntien määrästä. Jostain syystä tuotakaan asiaa ei Suomessa tunneta laajasta ruotsin opetuksesta huolimatta.

Ruotsissa ei esim. ole vieläkään suomenkielistä opettajakoulutusta.

Ruotsin koulutusministeri Jan Björklund syyllistää x) suomenkieliset ruotsalaiset siitä,että valtio ei ole vieläkään saanut aikaiseksi suomenkielistä opettajakoulutusta Ruotsiin. Aikaa olisi ollut vuosisatoja.

x) "Tämä on nyt sellainen "Blaming the victim" -argumentti. Kun koulutusta ei ole eikä informaatiota niin syytetään uhria ja sanotaan ettei ole kiinnostusta."

Ei kommentteja: