tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Korpilahti lakkautetaan kannattamattomana


Huomenna keskiviikkona 15.10.2008 alkaa sitten kuntavaalien ennakkoäänestys Ehdokas on jo valittu ja päätetty. Tilanne on äänestäjän näkökulmasta mielenkiintoinen sikäli, että näissä vaaleissa ehdokkaina on myös kahden kannattamattomana lakkautettavan kunnan entisiä päättäjiä.

Tavallisena tyhmänä äänestäjänä joutuu pohtimaan onko sellaisen kunnan päättäjä, joka vei kuntansa taloudelliseen perikatoon pätevä johtamaan ja päättämään 25 tai 4 kertaa suuremman kunnan asioista? Mieleen tulee vahva epäilys. Ei äänestyspäätöksen perustana voi olla se,että jokaisesta kunnan kolkasta pitäisi olla Uuden Jyväskylän valtuustossa edustus. Eikö pätevyys pitäisi olla sittenkin etusijalla?

Järkisyillä eikä tunnesyillä päätöksentekijät pitää valita. Jyväskyläläisjärjellä ajateltuna tuntuu myös omituiselta, että kansanedustajilla ja ministereillä on niin vähän työtä Suomen asioiden hoitamisessa, että heillä jää muka aikaa 125 000 asukkaan kaupungin asioiden hoitamiseen.

He ovat vaalitäkyinä keräämässä ääniä puolueelleen, mutta valtuustoistuntojen läsnäolotilastoissa he tuskin kovin korkealle nousevat.

Kuvassa on metsässä tavattu yksinäinen korpilahtelainen punikkitatti (männyn,lepän tai kuusen sellainen). Symboloikoon niitä korpilahtelaisia, jotka olisivat kuntansa säilyttäneet itsenäisenä.

Ei kommentteja: