tiistaina, maaliskuuta 20, 2012

Wallin jatkaa valehteluaan

Wallin jatkaa sitkeästi valehteluaan. Eilen 19.3.2012  A-studiossa Wallin valehteli,että kielilaki edellyttää yhden varuskunnan olevan ruotsinkielisen. Televisiottomana kuuntelin Wallinin valehtelua YLE:n radio Suomen aamu-uutisista. Olisko niin,että radiossa valehtelu särähtää korviin pahemmin kuin televisiossa valehtelu?

Ei pidä paikkaansa, että kielilaki edellyttää ruotsinkielisen varuskunnan. Kyllä Wallin sen tietää,mutta siksi Wallinin joutuu valehtelemaan. Kielilaki edellyttää yhden joukko-osaston olevan ruotsinkielisen. Sellainen joukko-osasto voi olla vaikka Keuruulla.

Kielilaki


39 §
Puolustusvoimien joukko-osastot ja komentokieli


Puolustusvoimien joukko-osastojen kieli on suomi. Vähintään yksi joukko-osasto on kuitenkin ruotsinkielinen. Muita ruotsinkielisiä joukko-osastoja sekä joukkoyksikköjä samoin kuin kaksikielisiä yksikköjä voidaan tarpeen vaatiessa perustaa siten kuin puolustusvoimista annetussa lainsäädännössä säädetään.

Linkki kielilakiin.

Se,että puolustusministeri ei tietäisi mikä on varuskunnan ja joukko-osaston ero paljastaisi että puolustusministeri olisi pahasti epäpätevä tehtäväänsä.

Todennäköisesti Wallin kuitenkin puolustusministerinä tietää varuskunnan ja joukko-osaston eron mikä tarkoittaa,että Wallin valehtelee koko ajan. Rkp-infrassa se toimii,mutta toimiiko muualla? (Rkp-infra=mm. rkp:n lehdistö ja sidosryhmät)

Toinen vaihtoehto on,että Wallin ei ole edes lukenut paljon mainostamaansa kielilakia. Tai on lukenut,mutta ei ole ymmärtänyt lukemaansa puolikielisenä ihmisenä? Kaksikielisiksi mainostetut ihmiset ovat hyvän usein todellisuudessa ns. puolikielisiä. Eivät ymmärrä mitään kieltä kunnolla. Että sellanen järjen jättiläinen.

(Kuva: Wikipedia )

Ei kommentteja: