torstaina, toukokuuta 10, 2012

Muutosvastarinnan psykologiaa

Pakkoruotsin poistamisen vastustajat edustavat "normaalia" muutosvastarintaa, jota on aina ollut kun yhteiskuntaa on haluttu kehittää eteenpäin. Tässä tapauksessa kun halutaan vähentää valtion kansalaisiin kohdistuvaa holhoamista.

Pakkoruotsin ihailijat ja kannattajat ovat niitä ihmisiä jotka haluavat ulkoistaa muutkin asiat mielellään valtion päätettäväksi eikä pelkästään kieliopintoja.

Toisaalta heitä voisi kúvata henkisesti laiskoiksi hyvinvointivaltion tuotoksiksi. Ei viitsittäisi itse edes päättää omista kieliopinnoista. Annetaan mieluummin sekin valtion tehtäväksi. Eipähän tarvitse vaivata päätään,kun valtio on päättänyt puolesta,että ruotsia pitää opiskella. Tuon ajattelutavan puolustajia on yllättävän paljon eri puolueissa. (Perussuomalaiset on poikkeus)

Heidän kaltaisiaan mielenlaadultaan on paljon erityisesti entisessä Neuvostoliitossa, jossa totuttiin vielä laajempaan yhteiskunnan holhoamiseen.

On siis ihmisiä,joita ahdistaa se,että pitäisi itse tietää mitä kieliä kannattaa opiskella.

He vastustavat päätäntävallan siirtämistä itselleen valtiolta! Sellaiset ihmiset ovat eräänlaisia suomalaisversioita Stalinin aikaa haikailevista seniorivenäläisistä psykologissa mielessä.

Keskustelua asiasta US Puheenvuorossa.

Kuva.Ei kommentteja: