maanantaina, toukokuuta 28, 2012

Perusoikeudet ja ihmisoikeudet

Perusasiaa ihmisoikeuksista, itsemääräämisoikeudesta ja päätäntävallasta.

Suomenkielisten pakkoruotsi ei ole ruotsinkielisten ihmisoikeus. Eikä ruotsinkielisten oikeudet ole myöskään suomenkielisten velvollisuuksia,vaikka rkp apureineen ja säätiörahoineen sellaista ilmapiiriä haluaa ylläpitää.

Kysymys on perimmiltään suomalaisten itsemääräämisoikeuden laajentamisesta kattamaan myös kieliopinnot.

On kovin kummallista,että osa suomalaisista vieläkin vastustaa päätäntävallan siirtämistä kieliopinnoissa valtiolta itselleen!

Koulutetut ihmiset!

Ovathan he hyvässä seurassa,kuten Ahtisaari ent. Adolfsen, Sasi, Wallin, Henriksson, Katainen, Urpilainen, Feldt-Ranta...yleensä vallassa olevia ihmisiä. He ymmärtävät,että pienessäkin asiassa päätäntävallan siirtäminen valtiolta kansalaisille, on heidän etujensa vastaista. Siksipä vallassa olevat mielellään haluavat päätösvallan ulkoistamista valtiolle, valtion viranomaisille, kansalaisten ulottumattomiin. Heidän joukossaan on mm. tuo Nobel-palkittu Ahtisaari. Tukholmassahan se piti käydä pokkaamassa. Sattumaa?

Tätä taustaa vasten ei ole yllättävää,että ruotsinkielisiä edustava Ruotsalainen kansanpuolue haluaa laajentaa pakon koskemaan yhä nuorempia ja nuorempia suomenkielisiä.

(Kuva: Karlsson,Helsingin Sanomat)

Ei kommentteja: