lauantaina, lokakuuta 07, 2006

Jyväskylä - Vaajakoski - Leppälahti ( Cafe Kaapeli )


Vielä voi pyörälenkin tehdä, mutta Nishiki Bushwhackerilla rapakaarien kera. Suuntana Leppälahti ja Cafe Kaapeli. Noin 14 km yhteen suuntaan Jyväskylän keskustasta. Samalla ohje kuinka Jyväskylän keskustasta pääsee kunnialla ja laillisesti Kuopioon päin jos on Kuopioon menoa. Jyväskylän kaupunki on viitoittanut alkumatkan.

Ohjeet ja reitti: Rantaraittia Jyväsjärven rantaa seuraten. Vasemmalle jää Lutakko. Sitten Rauhalahden ja Viherlandian vierestä Kuokkalantielle. Alikulkusillan kautta Valmetintielle ja Enermentin tienoilta Sievisenmäentielle. Vaajakosken moottoritien ylitys Vaajakoskentielle ja Vaajakosken suuntaan. Wessmannin mäki ylös ja alas. Tunnelin ali Naissaaren ohi ja Kanavuori näkyy jo. ABC Kanavuori jää vasemmalle ja sen takaa Kuopion tielle. (Säilyy hengissä paremmin kun kiertää ABC Kanavuoren takakautta.) Kohta näkyy Leppäveden ylittävä pengersilta. Taukopaikka Cafe Kaapeli on penkereen päässä oikealla jos ei jaksa Kuopioon asti. Cafe Kaapelissa voi miettiä jatkoa kahvia ja pullaa mussuttaessa. Leppälahden postinumero on muuten 41450. Kahvilan pitäjä varmasti ilostuu postikortista. vink vink

Cafe Kaapeli tunnetaan myös nimellä pölkkybaari. Kahvilan katossa on maailman suurin tulitikku ! Veneelläkin Cafe Kaapeliin pääsee, sillä rannassa on Leppälahden vierasvenesatama. Kaikki urheilun ystävät tuntevat kuuluisan urheiluseuran Pönttövuoren Peikot. Pönttövuoren Peikot on Leppälahden paras, mutta ainoa urheiluseura. Samalla seudulla on myös tunnettu Pönttövuoren tunneli.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Leppälahteen on enemmän kuin 14 km Jyväskylästä.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla enemmän kuin 15 km.