perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Television käytön lopettamisilmoitus

YLE päätti sitten lakkauttaa suomenkielisen YLE Extra-kanavan. Tuolle YLE:n kanavapaikalle tulee syksyllä 2008 Ruotsin television kanava. Meidän suomalaisten kustannuksella tietenkin.
Lopputulema: YLE viidestä (5) kanavasta kaksi (2) eli 40 % on ruotsinkielisiä sen jälkeen. Jo nyt YLE:n budjetista menee ruotsinkieliseen toimintaan 1/6. Joidenkin lähteiden mukaan vieläkin enemmän.

Mitäpä minä semmoista toimintaa tukemaan. Olen vaan suomenkielinen asiakas. Niinpä tein omalta osaltani päätöksen. Nyt saa riittää. Tein television käytön lopettamisilmoituksen. Sitä ennen tietenkin annoin television pois.
Lopettamisilmoituksen voi tehdä täällä: https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusilmoitusyksityisille.html

Suosittelen sitä toimenpidettä lämpimästi muillekin.
ENNEN: ------------------------------------------------------------------------->
NYT:


Ehkä joskus saatan palatakin YLE:n tv-palveluiden käyttäjäksi, mutta silloin YLE:llä täytyy olla vähintään yksi kokonaan suomenkielinen tv-kanava ja muiden roolina on sitten tihrustaa vuorostaan kuvaruudun alareunasta käännöstekstejä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mun antama maskottihan se siellä komeilee. oikein kunniapaikan saanut.sitä sitten tuijotellessa ja joulua odotellessa :)TH

Anonyymi kirjoitti...

kenelle telkkarin annoit?TH

Jami kirjoitti...

Mulla on semmonen cd missä on sateen ropinaa:) Siinä samalla voi tuijottaa sitä nallee:)

Telkkari meni mäkeen. Ei siis järveen eikä lampeen;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Jarmo, sekä blogistasi, kansalaisvaikuttamisesta ja terveisistä kotisivuilleni.

Rkp ja suomenruotsalaiset ovat panneet ison valitus- ja lobbausremmin päälle. Suomalaisten kestokyky on päätetty katsoa loppuun asti. Jokainen irtisanottu TV-lupa on askel kohti suomalaista Suomea.

Suomenruotsalaiset ovat tottuneet saamaan kaiken vaatimansa och lite till! Se tie alkaa olla käytetty loppuun. Lupaavaa oli kuulla viestintäministeri Suvi Lindenin lausunto eilen TV:ssä - "Ei pelkästään suomenkieliseltä puolelta voi loputtomasti supistaa!"

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjoitti vieraalla kielellä ja kutsui kielirasismiksi sitä kun vieraalla kielellä kirjoitetut kommentit poistetaan tästä plokista.

Tässä on perustelut käytännölle:
Syynä on itsehallinto. Tämä ploki on nimittäin suomenkielinen itsehallintoalue:)

Kyllä sitä vierasta kieltä käyttävät tietävät oikein hyvin mitä itsehallinto tarkoittaa:)

Gunnar Jansson, Ahvenanmaan entinen kansanedustaja sanoi Mot-ajankohtaisohjelmassa, että "suomenkielisiä saa syrjiä kunhan syrjii ystävällisesti".

Tällä itsehallintoalueella syrjitään ystävällisesti ruotsinkielisiä Gunnar Janssonin viitoittaman esimerkin mukaan soveltaen:)

Jami kirjoitti...

Viestintävirasto palautti 3.1.08
48+ euroa tv-maksun ylijäämän palautusta.

Bloggaaja kiittää pikavipin takaisin maksamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko kommentoida tähän väliin... Se, että suomen kielinen YLE-ekstra lakkautettiin ei ollut mikään menetys suomalaiselle televisiokulttuurille. Kirjoitit, että kanava korvattiin (herran jestas sentään!!) ruotsin kielisellä kanavalla. Tiedätkö, että myös ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat myös suomalaisia? Ei YLE suomalaisia syrji, vaikka korvaa yhden kanavan ruotsin kielisellä.

Suomen kielinen YLE-ekstra oli ihan paska, toivottavasti uusi ruotsin kielinen kanava pystyy tarjoamaan parempaa ohjelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsinkieliset tv-kanavat Suomessa on täysin tarpeettomia, koska kaikki suomalaiset osaavat suomea.

Ahvenanmaalaiset eivät edes maksa YLE:lle tv-maksua, joten heitä ei kannata laskea mukaan. Ovat muutekin ilmaismatkustajia.