torstaina, marraskuuta 04, 2010

Pohjoismaista työpaikkakiusaamista

Wikipedia määrittelee työpaikkakiusaamisen näin:

"Työpaikkakiusaaminen on tilanne, jossa yksi tai useampi työyhteisön jäsen joutuu toistuvasti järjestelmällisen kielteisen tai vihamielisen käyttäytymisen kohteeksi.[1] Se on henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Henkinen väkivalta ilmenee muun muassa syrjimisenä, nimittelynä ja vähättelynä."
(...)
"Kiusaamisen todistaminen on havaittu vaikeaksi, vaikka työpaikkakiusaaminen onkin tätä nykyä kriminalisoitu."

Raimo Vistbackan kohtelu Reykjavikissa täyttää selkeästi työpaikkakiusaamisen tunnusmerkistön. Asialla taas tietenkin Keskustan politrukki hännystelijöineen. (Kiusaaja tarvitsee hännystelijänsä.) Kiusaajat pitäisi haastaa oikeuteen ja tuomita. Todistajiahan on.

Keskiryhmien edustajan Terhi Tikkalan selittelyt on myös tyypillisiä työpaikkakiusaajalle. Hänhän vähättelee Vistbackaa vielä selitellessäänkin eli oikeuttaa kiusaamisensa Vistbackan ja Perussuomalaisten vähättelyllä.

Kepuli-Tikkala:

-" Vaikea ymmärtää, miksi se oli niin suuri asia hänelle. Häntä ei ole potkittu pois, koska häntä ei alunperinkään kutsuttu kokoukseen, Tikkala vääntää rautalangasta."

Em. on tyypillistä työpaikkakiusaajan selittelyä. Mielestäni Tikkala olisi syytä panna Reykjavikin putkaan jäähtymään.

Tausta: Perussuomalaisten edustaja Raimo Vistbacka ei saanut osallistua Pohjoismaiden Neuvoston keskiryhmien kokoukseen.
(Kuva:Korpilahti 31.10.2009)

Ei kommentteja: