sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Pankkiiriliike Öhman ostolaidalla (Jan Vapaavuori & Jyri Häkämies)

Asuntoministeri Jan Vapaavuori 6000 €. Puolustusministeri Jyri Häkämies 4000 €

Kuten todettu, Suomessa ulkomainen vaalirahoitus ei ole kiellettyä. Niinpä asuntoministeri Jan "Ei tonttia suomalaiselle huonekaluyrittäjälle" Vapaavuori sai pankkiiriliike Öhmanilta 6000 € . Puolustusministeri Jyri "Yhdessä Ruotsin kanssa Natoon" Häkämies puolestaan sai tukea 4000 €. Halvalla meni mutta menköön. Meillä on paitsi valtion yhtiöt myynnissä myös kansanedustajaehdokkaat kaupan kun vaan hinnasta sovitaan.

Verkkouutisissa 16.5.2008 olevien vaaliavustustietojen mukaan asuntoministeri Jan Vapaavuori on 11,2 %:sti ruotsalaisomistuksessa. Puolustusmisteri Jyri Häkämiehen ulkomaalaisomistus on 8,5 %:n tasolla. Kumpikin ylittää 5 % liputusrajan selvästi. Valtion omistajaohjausyksikkö ei ole ottanut kantaa ministerien ja kansanedustajien ulkomaalaisomistukseen eikä siihen onko kyseessä strateginen omistajuus valtion kannalta.

Asuntoministeri olisi varmasti strateginen sijoitus ruotsalaisille rakennusalan yrityksille kuten Skanska ja NCC. Puolustusministeriin sijoittaminen on epäilemättä strateginen sijoitus myös sen vuoksi, että puolustusvoimat on suuri ostaja. Mitään laitontahan siinä ei ole, koska Suomen laki ei kiellä ulkomaisia sponsoreita kansanedustajaehokkailta.

(Ulkomaalaisomistus on laskettu ministerien vaalirahoitusilmoituksista) Kuva: Eduskunta

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös RKP ole turvautunut Ruotsin puoleen vaalirahoitusasioissa jo iät ja ajat, ihan presidentinvaaleja myöten. Wallin ei muka halua tietää, mistä RKP:n pimeä vaalirahoitus tuli talousrikolliselta toiminnalta haiskahtavaan pöytälaatikkosäätiöön, josta RKP sai monta sataa tuhatta euroa kahisevaa. Olisi naivia uskoa, etteikö vaalirahoittajien bulvaanit yrittäisi lobata vaalikauden aikana kansanedustajia.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi!

Tiesitkö muuten että Iltalehden Sanni Grahn löysi tällä viikolla Ruotsin Haaparannasta(?) suomenkielisen naapuririidan. Sanni Grahn otsikoi artikkelin suurin kirjaimen nimelläjoka johdatti lukijan Ruotsiin. Kun artikkelia luki pitemmälle löytyi se jutun varsinainen tarkoitus eli Sanni Grahn paljasti lopulta riidan haastajan veljen paenneen Suomeen.
Kyseessä olikin siis riitaa haastava suomalainen. Ruotsin television on tietenkin aiemmin
käsitellyt samaa aihetta. Ja kuinka ollakaan Ruotsin television video on ilmestynyt suomi24.fi Haaparanta-Tornio keskustelu-alueelle. No tiedämmehän senkin että HBL:n Staffan Bruun kirjoittelee silloin tällöin juttuja Aftonbladetiin, mutta sitä emme tiedä kuinka monta SURUa kirjoittelee muihin ruotsinkielisiin medioihin tai minkälaista "vaalitukea" he saavat Ruotsista. Median lahjonta on paljon järkevämpää kuin kansanedustajien. Oletetaan että Ruotsissa halutaan päästä eroon Matti Vanhasesta? Mitä sinä tekisit? Minä ainakin lahjoisin toimittajia.

Yllä mainittu paperilehdestä. Lehti saattaa löytyä kirjastoista.

Jami kirjoitti...

Ruotsissa vaikuttanut journalisti Hannu Olkinuora oli Svenska Dagbladetin päätoimittaja. Nyt jopa YLE:n hallintoneuvostossa lopettamassa suomenkielistä tv-kanavaa. Vaimonsa Hilkka Olkinuora on Tampereen ruotsinkielisen seurakunnan pappi. Molemmat piinkovia ja suvaitsemattomia pakkoruotsituksen kannattajia.

Suomalaisten pilkkaajana kunnostautui aikoinaan Aftonbladetissa monin tavoin palkittu Yrsa Stenius. Hänen suurin ansionsa lienee se,että pystyi toimimaan toimittajana Ruotsissa vuosia havaitsematta mitään parannettavaa suomenkielisen vähemmistön asemassa siellä. Samanlainen ansioluettelo on Hannu Olkinuoralla. Se on vähimmäisvaatimus jos aikoo tehdä uraa ruotsinkielisessä lehdistössä Ruotsissa.

Vojakkalan tapauksessa kysymys on suomenmaalaisista häiriköstä, eikä suomalaisista häiriköistä.

Finne vs. finländare erottelu osataan mm. Höblässä erinomaisesti.