keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Kommentteja varusteista - Intersport-rompe

Havaintoja pyöräilyvarusteista, eritoten Intersport-kauppojen romppeesta.
Kenkien "vedenpitävät" suojukset osoittautuivat täysin ala-arvoisiksi paitsi hinnaltaan. Vanha kunnon muovipussimenetelmä olisi ollut parempi. Intersportin kengänsuojissa jalat kastuu. Ilmeisesti saumoissa syy. Ostospaikka Karasjoen Intersport. Tourulan Intersportista ostetut kengät eivät pitäneet vettä ulkopuolella sen paremmin.
Tourulan Intersportista "vedenpitävinä" minulle myydyt neopren-käsineet vuotivat. Syynä ilmeisesti se, että saumat on ommeltu eikä liimattu. Intersport-paskaa aidoimmillaan joka tapauksessa.

Ajokäsineet, joita Intersport myy on tehty vain Kalifornian aurinkoon. Sateella niistä irtoaa väri käsiin. Kuva ei anna oikeutta miltä kädet näyttävät sateen jälkeen.


Tampereen Suunnistajankaupasta ostettu visiiri meni pilalle hyttyskarkotteesta. Että kannattaa käyttää hyttyskarkotteita varoen tai sitten hankkia visiiri muualta. Pyöräkypärään ei jostain syystä ole myytävänä visiirejä, mutta tuollaisesta suunnistajan lipasta voi sellaisen värkätä. Riippuu kypärämallista onnistuuko. Ratkaisu toimii ihan hyvin.Polarin sykemittari alkoi näyttää sykettä satunnaisesti jo ensimmäisen viikon jälkeen. Huonompi asia kun syke ei saisi nousta yli 135. Lopullinen syy oli kyllä pariston hiipuminen eikä vesi.
Mitä tulee goretex-asuihin tuli sekin todistetuksi, että eivät ne pidä sadetta. Eihän goretex olekaan sadetakki, sadeasu. Pienen sadekuuron goretex-kangas vielä sietää, mutta eipä juuri enempää. Sitten tekstiili alkaa kerätä kosteutta, muuttuu painavaksi ja vesi tihkuu läpi.

Ei kommentteja: