torstaina, syyskuuta 25, 2008

Jokela, Kauhajoki ja lapsiasiavaltuutettu

Keskiluokka antaa taas lausuntoja kansalle medioissa kun Kauhajoella tapahtui kauheuksia. Radiosta kuulee parhaiten erilaisten viranomaisten, poliitikkojen ja päätökstentekijöiden lausuntojen sisällöt ja vivahteet.

Erityisen symbolista on se, että Suomen lapsiasiavaltuutettu Maria-Kaisa Aula tavoitettiin Brysselistä antamaan lausuntoja Kauhajoen tragediasta. Mitä ihmeen tekemistä Suomen lasten oloilla ja Brysselillä on? Brysselissäkö näitä asioita hoidetaan kuntoon?

Lapsiasiavaltuutettu 2.10.2006:
"Tarve vanhempien vahvempaan läsnäoloon lastensa elämässä välittyy myös suomalaisesta lapsuuden tutkimuksesta. Sen sisältämässä lasten omassa arjen kuvauksessa tulevat esille yksinäisyys ja aikuisten etäisyys tai se, että aikuiset eivät arvosta tai ota hänen tarpeitaan vakavasti."

Terveisiä perseestä eiku Brysselistä!

Onko siis Jokelan tragedian jälkeen mikään muuttunut? Ei. Uralla eteneminen on vanhemmille edelleen tärkeintä. Lapsiasiavaltuutetullekin. Poliittisen virkauran edistämisessä Brysselillä on tärkeä rooli. Siksi lapsiasiavaltuutettu tavoitettiin Brysselistä.

Mikä muuttui Jokelan jälkeen: Aseenkantolupia saa edelleen yhtä helposti. 15-vuotiaat lapset saavat aseenkantoluvan metsästystä varten edelleen. Ja kaikkihan me olemme niin ylpeitä ammunnan olympiamitaleista! Mitää todellista muutosta mihinkään ei ole saatu aikaiseksi.

Mitä sen sijaan on saatu aikaiseksi: Paljon keskiluokan lätinää, puhetta ja liturgiaa. Niistä kuulee että mitään priorisointeja ei aiota muuttaa oikeesti piirun vertaa.

Oma Brysselin tuntemus jää siihen kun vuonna 1965 liftasin Canterburysta, Englannista Pohjois-Ranskan, Belgian kautta Hollantiin ja edelleen sieltä Saksan ja Ruotsin kautta Suomeen. Enpä arvaanut silloin kuinka tärkeä Bryssel aikaan tulee olemaan Suomen poliittiselle ja virkamieseliitille. Nyt tiedän enemmän. Muistorikas on erityisesti yö Bredan putkassa Hollannissa.

Jk. Tarja Halonen tavoitettiin radiohaastatteluun New Yorkista. Äipät ja iskät ulkomailla. Penskat internetissä. Hehheh. Lausuntoja lausuntoja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asia tekstiä. Just käytiin tätä samaa asiaa läpi kotona..
TH

Jami kirjoitti...

Joo lässytystä taas on riittää. Mitään ei saatu aikaiseksi edellisen kerran jälkeen paitsi paljon puhetta.

Pidetään muutama seminaari aiheesta- kuitataan palkkiot ja päivärahat ja se on siinä.