maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Suomalaisten kansallislaulu

Suomalaisten kansallislaulu Finlandia. Sävellys J.Sibelius, sanat V.A.Koskenniemi.Suomalaisten kansallislaulua ei pidä sotkea Suomen kansallislauluun, jonka sävelsi kiertävä saksalainen musikantti ja sanoitti kielitaidoton porvoolaismies ruotsiksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajatus on hieno. Suomenmaalaisilla ruotsalaisillahan on Modersmålets sång. Miksei meillä suomalaisillakin voisi olla oma laulu.

Jami kirjoitti...

Suomalaisten kansallislaulu on Finlandia. Suomalaisten kansalliskirjailija on Aleksis Kivi. Suomalaisten kansallisrunoilija on Eino Leino.

Herrasväki on löytänyt suomalaisille omat "kansallisensa" mutta kyllä kansa silti tietää mikä on totuus. Kaiken huippu on se,että Ruotsin kieli on muka Suomen kansalliskieli!(Ruotsin lipun kera,jota käytetään sen symbolina) Uskooko siihen enää kukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei ole laissa määrätty kansallislaulua, joten voisimme vakiinnuttaa Finlandian kansallislauluksemme ihan vain käyttämällä sitä maamme laulun tilalla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallislaulu

Jami kirjoitti...

Aivan. Kun vaan riittävän moni suomalainen on sitä mieltä,että Finlandia on Suomen ja suomalaisten kansallislaulu niin se on siinä.

Matti Mertojoki kirjoitti...

Maamme-laulun sanoista ja eritoten sävellyksestä liikkuu monta legendaa. Yhteen legendaan saa omin korvin selvyyttä menemällä Varkaudessa sijaitsevaan mekaanisen musiikin museoon. Museon varsin omalaatuinen perustaja, saksasta tullut Jürgen Kempf laittaa yhdessä esittelykierroksen vaiheessa erääseen museon soittolaitteeseen ikivanhan peltisen reikälevyn ja kuuluttaa hieman murteellisella suomellaan "Ja tässä teille hieman sakssalaista marssimusiikkia!". Laite kajauttaa kuuluville tutut Maamme-laulun sävelet.

Käyppä joskus tuolla pyöräretkellä. Mielestäni ihan tutustumisen arvoinen paikka muutenkin.