maanantaina, elokuuta 10, 2009

Mies eikä mikään marjan poimija

Saarijärvelle on tuotu Thaimaasta poimijoita, jotka parhaimmillaan saavat 2000 euroa kahdessa kuukaudessa marjojen poiminnalla. (Ksml 21.8.2009) Verotonta tuloa. Ei ihan huonosti. Omat havaintoni on, että poimimalla ei tänä vuonna marjat lopu Keski-Suomen metsistä.

K-kaupassa maksaa 200 gramman pakastemustikkapakkaus 1,79 €. 200 gramman pakastepuolukkapakkaus maksaa puolestaan 1,19 €. Aika paljon pitää poimia, että tekee ihan oikeasti tilin.

Oma panokseni Suomen metsissä. Vadelmaa, mustikkaa ja ihan lähiaikoina puolukkaa. Ohessa myös hiukan sieniä. Hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa saa sen sijaan sitäkin enemmän. Tuntipalkkaa ei kannata laskea eikä pidäkään laskea.


Herkkutateista (boletus edulis) saisi jo aika kivasti taskurahaa jos vaan löytäisi hyviä sienipaikkoja ja olisi keräilyreitin varrella. Tarvittiin italialainen Dalla Valle tekemään suomalaisista sienistä brändi ja arvostettua luomuruokaa. Mistähän maasta tulee se ihminen, joka tekee suomalaisista marjoista brändin ja arvostettua ruokaa. Omat havainnot on sellaiset, että metsissä noita kumpaakin superruokaa keräilee vanhempi väki,suuret ikäluokat.

Herkkutatti (Boletus edulis):Haavanpunikkitatti (Leccinum aurantiacum syn.Leccinum rufum):

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköisiä marjoja!

Jami kirjoitti...

Kiitos kommentista.
Ei ainoaataan herkullisen näköisiä vaan myös maultaan herkullisia. Superruokaa siis. nam.

Matti Mertojoki kirjoitti...

Kypsä ja tuore villivadelma suoraan puskasta on ehkpä kaikkein parasta herkkua, mitä tiedän.