perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Suppilovahveroita ja keltavahveroita

Sienestystä sanotaan joskus hiljaiseksi metsästykseksi. Silmät säädetään esimerkiksi suppilovahveroasentoon. Sitten aletaan katsoa maastoa sillä silmällä. Kun näkee yhden voi varmasti päätellä, että muitakin on. Sama muiden sienien kohdalla. Silmien säätämiseen pitää keskittyä erikseen. Menee muutoin hyvä saalis ohi silmien. Samalla katseella jolla etsii suppilovahveroita on vaikea löytää esim. mustatorvisieniä. Tatit on poikkeus. Ne tulee silmille vähemmälläkin säätämisellä.

Vasemmalla suppilovahveroita (Cantharellus tubaeformis). Oikealla keltavahveroita (Cantharellus cibarius). Molemmat on helppoja opetella ja helppoja valmistaa. Pannulle vaan kunnes vesi on haihtunut sienistä. Sen jälkeen rypsiöljyä, mustapippuria, sipulisilppua, ehkä ripaus suolaa ja se on siinä. Suppilovahveroita voi kuivata, mutta kantarelleja ei kannata kuivata.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nyt oon käyny täällä että äläs nyt sitten kysele oonko käyny R

Jami kirjoitti...

parempi olikin ilmoittaa käyneensä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisko jotain herkullista sienikastike reseptiä? TH

Jami kirjoitti...

Perusresepti:
Sienet pannulle niin,että vesi höyrystyy pois niistä.Sitten rypsiöljyä (voi ja margariinikin käy) samalle pannulle.
Silputtua sipulia sekaan maun mukaan.

Vettä lisätään kastikkeen vahvuuden mukaan mieleinen määrä.
Kermaa sekaan mikäli haluaa. Maizena suuruustamaan kastike.

Mustapippuria pippurimyllyllä.
Suolaa ripaus. Ja vaikka timjamia lopuksi koristeeksi;)Jk.Suppilovahveroita on yöpakkasista huolimatta kerättävissä lumeen tuloon asti. Muut tais mennä näissä yöpakkasissa,mutta kaupasta saa.