Paremmistoon ja mediavaikuttajiin kuuluvat uskaltavat kritisoida pakkoruotsia vasta eläkkeelle päästyään. Esimerkiksi Johannes Koroma Helsingin Uutisissa 27.11.2010. Entinen Uuden Suomen päätoimittaja. Mm. teollisuuden ja työnantajain keskusliiton ensimmäinen toimitusjohtaja 1993–2003.
Sittemmin joukkoon on ilmoittautunut myös Jarmo Virmavirta. (21.3.2011) Virmavirta on ollut mm. Turun Sanomien päätoimittaja.
Samalla tavoin tunnettu juristi Jukka Kemppinen ja entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara uskalsivat tulla kaapista ulos pakkoruotsikysymyksessä vasta eläköidyttyään. Mitä pelättävää heillä oli aktiivivuosinaan tässä asiassa? Suomessahan on mielipiteen vapaus eikä ketään saa syrjiä mielipiteittensä vuoksi.
Kun Perussuomalaiset tunnetusti ovat kriittisiä pakollisten ruotsin opiskelujen suhteen niin sitä pidetään populismina. Eikö pikemminkin ole populismia kannattaa pakkoruotsia ja pakollista virkamiesruotsia? Varsinkin niillä perusteilla joita käytetään.
Vai onko kysymyksessä sittenkin se,että kunnon opportunisti valitsee puolensa vasta sitten kun on varma,että on voittajien puolella. Onhan eettisesti kestävämpää kannattaa valinnan vapautta kuin vastustaa sitä, mutta opportunisti ei katsokaan asiaa noin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti