lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Pyöräilykausi käyntiin Mallorcalla

Pyöräilykauden aloitus tänäkin keväänä suuntautui Mallorcalle. Mallorcalla on keväisin valtavasti pyöräilyn harrastajia ja muutama suomalainenkin seassa täytteenä. Lämpötila huhtikuun alussa 20+ astetta Celsiusta. Loputtomiin päällystettyjä pyöräilyreittejä eri tasoisille yrittäjille. Kaikille löytyy sopivia haasteita. Rantaraitti Playa de Palman ja Palman välillä on ihan tasamaata. Vastaavasti vuoristohaasteita löytyy niitä etsiville.

Kilometrejä kertyi 400+ kahdeksan päivän aikana. Kohteita olivat mm. Algaida, Llucmajor, S'Aranjassa, San Jordi, Santa Maria del Cami, Capocorp, Cura-vuori. Cura-vuorelle nousu oli tämän kevään tavoite. 6 kilometriä vuoren seinämää. Kiitosta vaan, riitti vähäksi aikaa kun alla oli vain kolme pyörälenkkiä talven jälkeen.  Em. osoitteet tarkoittavat, että ajelin Es Plan tasangolla ja sen liepeillä ensisijaisesti.

Hotelli rannalla. Meno Lufthansa ja paluu Edelweis Air ja Blue1. 231 euroa meno-paluu. Hotelliyö 25 euroa aamiaispöydän kera. Pyörän vuokra 10 euroa/vrk kanta-asiakkaalle ja amigo de Kaukolle. Pyörä tällä kertaa Focus 30 vaihdetta. Vuokraamo Berganti Bikes. Suosittelen.

2 kommenttia:

Pyöräilijä kirjoitti...

Hienot sivut olet tehnyt.

Tekemäni internet-sivu monista pyörämatkoistani Kytäjälle sekä Pulkkilanharjulle: http://kemi.weebly.com/

Pyörätiet ovat yleensä asvaltoituja, mutta ei kansallispuistoissa Pulkkilanharjulla eikä Kolilla. Syyllinen asvaltoimattomuuteen on Ympäristöministeriön virkamies Jukka-Pekka Flander.

Sorapolku sopii kävelijöille, mutta suurin osa pyöräilijöistä varmaankin pyöräilee mielellään asvaltilla.

Hyvää kevättä Mallorcalle!

Jami kirjoitti...

Pulkkilanharjulla olen pyöräillyt. Samoin esim. välillä Heinola kk. - Kalkkinen. Mäkiä riitti ylös ja alas.

Hyviä havaintoja olet tehnyt pyöräilyn näkökulmasta tien päällä.