torstaina, elokuuta 02, 2012

Mustikkakausi 2012

Tänä vuonna mustikkaan pääsi 12.7. kun viime vuonna ensimmäiset mustikat sai kerätä jo 1.7..  Perinteiset mustikkaherkut maistuvat vuosi toisensa jälkeen, kuten mustikkamaito ja mustikkatalkkuna. Sokerilla tai ilman.

Seudulla liikkuu tänä vuonna ulkomaalaisia kerääjäporukoita. Heidän jäljiltään ei jää mitään. Heidän keruutekiniikkansa on sellainen,että isolla haravilla vedetään mustikkavarvikoita sillä seurauksella,että varvikkoa lähtee matkaan juurineen. Hyvät mustikka-apajat kärsivät sellaisesta. 

Mustikan keräämisen logiikka on tällainen: Etsit tai tiedät paikan missä mustikkaa on. Kerrot ehkä luotetuille tuttavillesi paikan. Siellä käydään vuodesta toiseen. Jos ammattimainen kerääjäporukka löytää paikan se on entinen mustikkapaikka. Se tarkoittaa uusien mustikkapaikkojen etsimistä. Ehkä kauempaa kuin ennen.

Eniten ilmeisesti ulkomaisia kerääjäporukoita säälivät ne, jotka eivät itse kerää marjoja, vaan odottavat marketin eteen halpaa mustikkaa ostettavaksi. Samat ihmiset saattavat voivotella ulkomaisten poimijoiden palkkoja,mutta ostavat silti mieluiten halpaa mustikkaa.

Omaan käyttöön keräävät jäävät mustikkateollisuuden jalkoihin tätä menoa. Helsingistä käsin on kiva päivitellä mustikkakiistoja. Hehän eivät itse marjassa käy.   

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihme vouhotusta näistä ulkomaisista marjanpoimijoista niin mediassa kuin keskustelupalstoilla.. Hyvä, että kerää marjat pois kun niitä pilaantuu uskomattoman paljon vuosittain. Tekee ihan hyvää tuollaiselle ulkoilma ihmiselle etsiä uusi marjastus paikka.

Jos joku jää ilman mustikkaa niin se on vaan omaa laiskuuttaan. Vai mitä?

Ps. Täällä Jyskässä kasvaa valtavasti mustikkaa, jota ei kukaan kerää ;)

-Iia

Jami kirjoitti...

On kerätty 70+ litraa avecin kanssa. Toistaiseksi. Kohta on puolukan vuoro.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo anonyymi on selvästi suomalaisvastainen mustikanpoimija.

Me Perussuomalaiset olemme suomalaisen mustikan puolella.

Tunnuslauseemme on: Oma maa mustikka - muun maalaiset karviaisia tai sinne päin kumminkin.