sunnuntaina, elokuuta 19, 2012

Suomen Ateena - Jyväskylä

Pientä alkuverryttelyä lokakuun kuntavaalia silmällä pitäen. Olisiko aika vaihtaa päättäjät Jyväskylässä?

Jyväskylästä on tullut Suomen Ateena. Jyväskylän talous on nimittäin täysin kuralla. Kaupunki elää velaksi.

Esim.:

Jyväskylän vuosikate kattoi vain vajaat 40 prosenttia poistoista, kun tasapainoisen talouden tilanteessa vuosikate riittää kattamaan poistot. Jyväskylän menot ylittivät arvioidun, ja samaan aikaan tulot alittivat arvion.

Kaupunki tekikin viime tilikaudella yli 24 miljoonan alijäämän. Jyväskylä keräsi veroina reilut 427 miljoonaa euroa, mutta verotulot kasvoivat vain vähän. Kaupunki arvioi, että kuluva ja ensi vuosi ovat talouden kannalta erittäin haastavia.

Kaupunginjohtaja Markku Anderssonin mukaan Jyväskylän menot ovat kasvaneet 7,5 prosenttia kun muilla suurilla kaupungeilla kasvu on 4 prosentin luokkaa.(YLE 26.3.12)

Andersson on kykypuolueen lahja Jyväskylälle.

Kirsikkana kakussa Jyväskylän suurin työantaja on Jyväskylän kaupunki itse. Ikiliikkuja on keksitty? Se on kuuluisi 5-portaisesta tehottomasta hallintohimmelistään.

Jyväskylässä erityisesti sellaiset urheilulajit,jotka ovat bisnestä on kaupungin suojeluksessa, kuten jääkiekko ja ralliautoilu. Näin siis Suomen Ateenassa. Mitens muualla on arvojärjestys?

Työttömyydestä puheen ollen Suomen Ateena puolustaa ansiokkaasti arvonimeään. Työttömyysprosentti on 14, 1 %. Ihan maineen mukainen.

Jk 1. Kuntavaalin tärkeitä päivämääriä:
•Vaalipäivä sunnuntai 28.10.2012
•Ennakkoäänestys kotimaassa 17.-23.10.2012
•Ennakkoäänestys ulkomailla 17.-20.10.2012

Jk 2. Kuvassa Jyväskylän seminaari

Ei kommentteja: