torstaina, lokakuuta 04, 2012

Suurkunnat ja pienyritykset

Suurkuntien avulla pedataan suuryrityksille markkinoita. Kun pienkunta lakkautetaan sille alihankintoja ja palveluita tuottaneet pienyrittäjät tippuvat pelistä pois. Mittakaava suurenee,jolloin ne eivät edes pysty ottamaan osaa tarjouskilpailuihin.

Lopputuloksena on se,että uuden suurkunnan tavaroiden ja palvelujen tuottajina on suuret kotimaiset tai kansainväliset yritykset etupäässä.

Osa kv-yrityksistä ei edes maksa veroja Suomeen saati  ko. kuntaan. Kun niiden palveluksessa oleva työntekijätkään eivät ole ko. kunnan veronmaksajia, vaan keikkaväkeä, ei tule sieltäkään tuloveropuolelle mitään.

Tuhotaan paikallinen ekosysteemi tai vähintään heikennetään paikallistaloutta.

Kuntien yhdistymisneuvotteluissa kuntien työntekijät kyllä pitävät puolensa ja he saavat irtisanomissuojan.

Entä yhdistettävän kunnan alihankkijat ja palveluja sille tuottavat pienyritykset? Niiden puolia ei pidä kukaan. Ne uhrataan.

Kummallisinta tässä on se,että Kokoomus,joka mainostaa olevansa yrittäjäystävällinen, on etunenässä tätä rapautumista ja pienyritysten tuhoa edistämässä.

Sdp:n mukanaolon jollain tavoin ymmärtää. Sehän on suuryritysystävällinen puolue epäsuorasti ay-kytkösten vuoksi. Suomen yrittäjät ry. ei pääse edes tupo-nevotteluihin. EK ja ay-liikkeen demarit ovat siinäkin asiassa löytäneet toisensa.

Jk. Terveisiä Attendolle, Terveystalolle, Mehiläiselle, ISS:lle, Lassila & Tikanojalle, Bookylle jne.

Kuva

Ei kommentteja: