sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Diego Vallati - pyöräilijä

2006 pyöräillessäni Hammerfestista Jyväskylään tuli polkupyörällä vastaan Enontekiön Hetan eteläpuolella Diego Vallati Italiasta. Hän oli matkalla Nordkappiin - minä kotiin päin Jyväskylään. Pitkällä tiesuoralla näkyi ensin pieni piste. Se suureni ja kohta totesin,että "alan mieshän" se siinä on matkalla pohjoiseen. Sortseissa menossa Jäämeren rannoille.

Vaihdoimme kuulumisia. Muistan vinkanneeni,että Pohjoisen Jäämeren rannoilla ei noilla varusteilla tarkene. No ei siinä mitään. Vaihdettiin sähköpostiosoitteet ja ihmettelimme vähäistä polkupyöräliikennettä.

Vuonna 2009 Diego Vallati polki uudestaan Nordkappiin. Lähtökohtana se,että "kaikkihan Nordkappissa on kerran käyneet polkupyörällä,mutta entä kaksi kertaa". Minäkin olin siinä välissä vuonna 2008 käynyt Nordkapissa polkupyöräkyydillä.

Ensimmäisellä kerralla Diego koukkasi Nordkappiin Ruotsin kautta. Vuonna 2009 puolestaan Baltian kautta. Olin samaan aikaan itsekin pyöräilemässä Baltiassa ja Puolassa,mutta menimme sen verran eri aikaan että tapasimme vasta Diegon matkan Suomi-osuudella Luhangassa.

No ei siinä mitään. Tänä vuonna Diego Vallati polkaisi Istanbulista Kirkkoniemeen. 8000 km/ 3 kk. Italian Paviasta puolestaan Nordkappiin on n. 5000 km.

Ei kommentteja: