maanantaina, maaliskuuta 04, 2013

Opetusministeri Gustafsson jälleen


"Saudi-Arabia on aloittanut hiljattain maailman kalleimman ja laajimman opetusalan uudistusohjelman, jota toteuttaessaan se pitää Suomea esikuvana ja mallimaana. Ohjelmaan käytetään tulevien viiden vuoden aikana joka vuosi Suomen valtion vuosibudjetin verran rahaa. Sillä rakennetaan tänä aikana tuhansia kouluja, joihin myös hankitaan palvelut, kalusto, opinto-ohjelma ja opetus ulkomailta."

Saudi-Arabiassa järjestettiin suuret opetusalan messut,jossa Suomi oli pääosassa. Opetusministerillämme ei ollut aikaa osallistua kyseisiin messuihin kun aika menee muuhun. Esim. pakkoruotsin puolustamiseen.

Eräs tärkeimmistä toimijoista koulutusviennin alalla on jyväskyläläinen Educluster Finland Ltd. Se on saanut isoja kauppoja opettajakoulutuksen alalta mm. Saudi Arabiasta. Samalla Educluster Finland on edistämässä oikeata tasa-arvoa tuolla alueella.

No miten kävi. Kun Katainen ja Stubb halusivat sitten saada tapaamisen saudien kanssa se ei enää käynyt. Opetusministerimme oli jo sössinyt tilanteen.

Näin käy kun hallituksen suurin panostus kansainvälisyyteen nojaa Ruotsi-Suomen aikaisiin kriteereihin.

Niinpä:

"Silti tapahtumaketjulla tuhlattiin erinomainen mahdollisuus tukea suhteellisen vähällä vaivalla Suomen viennin monipuolistumista ja uusien vientiyritysten pääsyä keskimääräistä huomattavasti vaikeammin valloitettavalle markkinapaikalle."

Teksti Hannu Pesonen, Riad

Opetusministeri ei ymmärtänyt alun perin,että kakkosvitjan miehen lähettäminen edustamaan Saudi-Arabiaan oli paha virhe. Nyt voi toivoa,että ymmärtää.

Kuva

Ei kommentteja: