tiistaina, elokuuta 20, 2013

Kansalaisaloite pakkoruotsista

Kansalaisaloite 131, ruotsin kieli valinnaiseksi kaikilla kouluasteilla sai vaadittavat 50000 allekirjoittajaa. Itse asiassa aloitetta kannattaa tätä kirjoitettaessa yli 51000 suomalaista. Allekirjoituksen keruu jatkuu 4.9.2013 asti.
 
Jo tässä vaiheessa vapaan kielivalinnan vastustajat ovat tulleet kaapista ulos. Ja hyvin agressiivisesti jopa. Suomenkielisten näkemys Suomen kielipolitiikkaan halutaan sivuuttaa.
 
Kertaus on opintojen äiti:
 
-Suomenkieliset ovat ensi sijaisia asianosaisia omissa kieliopinnoissaan. Ei Rkp,ei ruotsinkieliset saati Ruotsi,vaikka sellaista kuvaa on rakennettu vuosikymmeniä.
 
-Perustuslaki säätää kansalaisten oikeuksista. Sen vuoksi ruotsinkielisten oikeudet eivät voi olla suomenkielisten velvollisuuksia. Se olisi perustuslain vastaista.
 
-Velvoite palvella ruotsiksi on viranomaisella lain mukaan. Ei yksittäisellä työntekijällä.
 
Syksystä tulee mielenkiintoinen. Lukuisa joukko ns. vaalikonevalehtelijoita jää rysän päältä kiinni jos ja kun kansalaisaloite menee eduskunnassa äänestykseen suureen saliin.
 
 

2 kommenttia:

Jami kirjoitti...

Allekirjoituksia kertyi 4.9.2013 mennessä 61 621 kpl. Riittävä määrä olisi ollut 50 000.

Kansalaisaloite ruotsin kieli valinnaiseksi kaikilla kouluasteilla on siis käsiteltävä eduskunnassa.

Erityisen kiintoisaa allekirjoitusten saamisessa on se,että melkoinen osa on kerätty erilaisissa kesätapahtumissa allekirjoittajia tavaten.

Yhä useampi suomalainen alkaa kyseenalaistaa aina Suomen hallituksessa olevan Rkp:n kieli-ideologiaa,jonka ilmaus pakkoruotsi on.

Pelkästään Rkp:n voimin ei kansan enemmistöä ole voitu kyykyttää, mutta Rkp:n apuna on ollut vuosikymmeniä muissa puolueissa vaikuttavat Rkp:n bulvaanit.

Jami kirjoitti...

Tarkalleen kertyi allekirjoituksia lopulta 62158kpl.

Allekirjoitusten oikeellisuus tarkastetaan ja aikanaan kansalaisaloite käsitellään eduskunnassa.

Toivottavasti ennen ensi kevään EU-vaaleja.