tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Vuoden 2009 ja vuosisadan turhake: Pakkoruotsi

Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilla voi äänestää Vuoden turhakkeesta. Itse äänestin vuoden turhakkeeksi pakkoruotsin.
Perustelut:Kysymys on Ruotsin vallan aikaisesta reliikistä joka on unohtunut koulujen opetussuunnitelmiin byrokraattisen hitauden vuoksi.
Lainaus: ”Viime vuoden turhake oli pantiton pullo, edellisenä mönkijä. Mikä olisi tänä vuonna kertakaikkisen tarpeeton tai ylettömän mahtipontinen? Osallistu ja vaikuta!”
Pakkoruotsi sopii tuohon kuvaukseen täydellisesti! Äänestysaikaa on lokakuu. Osallistu ja vaikuta! Samalla voit mahdollisesti osallistua institutionaalisen koulukiusaamisen vähentämiseen koululaitoksessamme.
Lainaus SLL:n sivulta: "Vuonna 2000 Suomen Luonnon toimitus valitsi kaikkien aikojen ensimmäiseksi turhakkeeksi lehtipuhaltimen. Kyseenalaisen arvonimen ovat ­saaneet myös vaipankätkijä, ulkomainen pullovesi, hampurilaisaterian kylkiäinen ja juotavan jogurtin minipakkaus. Myös kaupunkimaasturit ja tuplapuhelinluettelot on julistettu Vuoden turhakkeiksi."
Pakkoruotsi sopii joukkoon erittäin hyvin. Hampurilaisterian kylkiäinen ja tämä Rkp:n kylkiäinen on samaa kategoriaa. Turhake.
Lainaus jatkuu:
"Turhakkeella voi olla outo käyttötarkoitus. Ehkä se tuhlaa luonnonvaroja, saastuttaa ympäristöä tai on tarkoitettu naruttamaan hyväuskoisia."
Sopii mainiosti pakkoruotsiin.
(Kuva: Suomen luonnonsuojeluliiton sivulta Suomen luonto-lehden kansi 7/2009)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aika paha mutta osuva valinta

Matti Mertojoki kirjoitti...

Helkkarin agitaattori. Pakko oli ehdottaa sinne pakkoruotsia ja vinkata asiasta kavereillekin ;-)

Jami kirjoitti...

Josko pakkoruotsi kaatuu jo vähitellen omaan mahdottomuuteensa demokraattisesssa (?) valtiossa.
Pakkoruotsillahan ei ole kansan enemmistön tukea takanaan.

On itse asiassa ihmeellistä miten demokraattisessa valtiossa pakkoruotsi voi yleensä olla olemassa.Ehkä tulevaisuuden historian kirjoitukset paljastavat ketkä ostettiin ja ketkä maksoivat?