torstaina, marraskuuta 19, 2009

YLE syrjii suomenkielisiä

YLE harkitsee FST5 ohjelmien siirtämistä YLE-Teeman paikalle. Ts. jälleen yksi suomenkielinen tv-kanava lakkautettaisiin ruotsinkielisen toiminnan hyväksi. Rkp:n bulvaani Kokoomuksessa, Kimmo Sasi, jo lupasi Höblässä,että FST:n ohjelmat säilyvät parhaalla katsomisajalla.

YLE lakkautti jo syksyllä 2007 suomenkielisen YLE Extra-kanavan. Tuon kanavapaikan YLE antoi Ruotsin television kanavalle. Meidän suomalaisten kustannuksella tietenkin.

Lopputulema näistä YLE:n puuhista olisi tämä: YLE viidestä (5) kanavasta kaksi ja puolikas(2 1/2) eli 50 % olisi suomenkielisiä ko. uudistuksen jälkeen. YLE:n pakkoruotsimatematiikassa kun 5 % = 50 %. Yksi YLE:n viidestä kanavapaikasta jätettäisiin käyttämättä tuossa tapauksessa siis.

Todellisuudessa nuo loput 2 YLE:n ”suomenkielistä” tv-kanavaa eivät nekään ole suomenkielisiä tv-kanavia. Jokainen voi sen todeta ilta illan jälkeen katsellessaan YLE:n tv 1 ja tv 2 ohjelmistoa. Suomenkielinen tv-kanava ei näköjään kuulu julkisen palvelun tehtävään edes Suomessa!

Jos suomenkielisten maksamat tv-maksut,jotka on 95 % YLE:n tv-maksutuloista korvamerkittäisiin suomenkieliseen tv-toimintaan niin YLE pystyisi helposti ylläpitämään suomenkielistä tv-kanavaa. (Ahvenanmaalaiset eivät maksa YLE:lle tv-maksua) Samalla suomenkielisen kulttuurin tuottajat saisivat työtä ja toimeentuloa.

Nyt YLE ei pysty ylläpitämään suomenkielistä tv-kanavaa, koska suomenkielisten tv-maksuista menee suuri osa Suomen ruotsinkielisten ja englanninkielisten palvelemiseen.

Mitä suomenkielinen voi tehdä tässä tilanteessa ennen vuotta 2012 jolloin suomenkieliset pakotetaan maksamaan väkisin muunkielisten tv-palvelut omien tv-palveluidensa kustannuksella? Sanoa irti tv-maksu on ainoa keino. Raha on paras konsultti. Sitä YLE kuuntelee, mutta ei enää vuoden 2012 jälkeen jolloin YLE on jälleen niskan päällä.

Tv-maksun lopettamisilmoituksen voi tehdä täällä:
https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusilmoitusyksityisille.html

(Kuvassa petoeläin on Suomen neidon kimpussa)

Ei kommentteja: