maanantaina, toukokuuta 17, 2010

"Perinteinen putkiremontti" 6. kuukausi (viikko 20)

Perjantaina 14.5.2010 keittiö oli jälleen käyttövesi- ja viemäriverkossa. Keittiössä sai siis aloittaa käyttämään vettä. Kävi vain niin,että putkiasentajalta jäi joku putki kiinnittämättä kunnolla. Seurauksella, että keittiön lattia kastui laajalta alalta, kun veden käyttö aloitettiin kuukauden katkoksen jälkeen.

Vesivahinko paljastui siten,että maanantaina 17.5.2010 työntekijöiden tultua töihin viikonlopun jälkeen, alakerran katosta vuoti vettä. Alapuolisessa asunnossa ei ollut ketään viikonloppuna, joten vesivuotoa yläpuolisen asunnon keittiöstä ei havaittu siellä aikaisemmin.

Mitä tästä seuraa? Keittiön lattia revitään auki, keittiön kaapistoja puretaan, lattia iskuporataan auki ja kuivataan jollakin kuivurilla. Voi kestää kuulema viikkoja ennenkuin lattia kuivaa!

Perjantai 14.5.2010 oli helatorstain ja lauantain välissä. Välipäivä.

Mitenkähän keittiön kalusteet saa irrotettua niin, että se ei näy niissä? Saadaanko lattia kuivaksi oikeesti? Miten asunnossa voi yöpyä kun kuivuri käy? Vai onko ne äänettömiä? Mitenkä lattia korjataan? Milloin asunto on asumiskelpoinen?

Asunnossa on tällä hetkellä ikävä kostea lämmin ilma. Kai se siitä asettuu aikanaan.

Kun ei ole kokemusta niin sitä miettii,että mitä vielä on tulossa? Kuka vastuussa? Onko vastuuvakuutukset kunnossa? Entä rakennusvalvonta? Kiinteistö oy:n vakuutukset? Kotivakuutus? Oikeusjuttu?

Ei kommentteja: