perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Perinteinen putkiremontti 8.kuukausi


1.7.2010 pääsi vihdoin pesemään koneellisen pyykkiä sitten huhtikuun puolivälin. (2,5 kk!) Alkoikin jo puhtaat vaatteet käymään vähiin.

Kylpyhuoneen suihkun yhteyteen asennettiin kummallinen lämmitin (ks. kuva) . Semmonen on kuulema lakisääteinen pakko. (Lähde: isännöitsijä, asentajat) Lämmitin on kesähelteilläkin kuumana eikä sitä saa eikä voi sulkea. Asunto on jo ilman sitäkin tukahduttavan kuuma kesällä.

Niinpä käytössä on ollut jo muutaman vuoden siirrettävä ilmastointilaite, joka puhaltaa kuumaa ilmaa ikkkunasta ulos ja viileätä sisään. Energiayhtiö JE kiittää.

Vuonna 1990 tehdyssä aikaisemmassa kylpyhuoneversiossa pystyi lämpöpatterin kytkemään pois päältä. Tuon 20 vuoden aikana olisi kyllä kosteusvaurioita ja homeongelmia syntynyt jos se toimenpide olisi niitä aiheuttanut. Uuden kylpyhuoneen rakentamisen yhteydessähän ne olisivat tulleet esille. Ei vaan ollut mitään kosteus- eikä homevaurioita.

2 kommenttia:

KaL kirjoitti...

Osanottoni putkirempan johdosta. On tullut itsekin monttu auki ihmeteltyä tätä Suomen menoa. Kansanperinteeseen meillä tosiaan kuuluu, että työn kuuluu olla raskasta, puuduttavaa ja tylsää. Sama pätee kaikkeen muuhunkin elämään. "Läpi harmaan kiven" tarkoittaa Suomessa sitä, että vaikka polulla ei olisi kiviä, on sinne sellainen raahattava, jotta siihen voisi alkaa hakkaamaan päätänsä. Sama mentaliteetti on juuri näillä perinteisten putkiremonttien puolustajilla.

Olisiko mahdollista selvittää, mikä ihme on tuon "lämmittinen" virallinen nimi ja mikä sen funktio tosiaan on? Miksei vastaavaa tötteröä kuitenkaan asenneta läheskään kaikkien putkiremppojen yhteydessä, jos sellainen on muka lakisääteinen? Minusta tuo tötterö on sekä turha että perkeleen ruma, ja sellaisena laskee asunnon arvoa. Korvauksia tuollaisen tunkemisesta yksityisasuntoon pitäisi saada.

Jaksamista sinulle/teille, remppa alkaa onneksi olla jo loppusuoralla!

Jami kirjoitti...

Minulla on suuri epäilys,että väitteistä huolimatta mikään laki ei tuollaista lämmitinta vaadi kylpyhuoneeseen.

Näillä helteilläkään sitä ei saa pois päältä!