perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Tornio - Oulu

13. päivä. 3.7.2006 maanantai.

Torniossa oli matkan eräs parhaista yöpaikoista: Matkakoti Kaijari. Viileä,hiljainen. Omistaja asuu itse samassa rakennuksessa. Hyvä aamupala. Suosittelen muillekin.Aivan keskustan liepeillä.

Aamulla vielä tutustumiskierros Torniossa. Kävinpä Ruotsin puolellakin. Tornion torilla tulin maininneeksi, että olen ollut ennenkin Torniossa. Tornion poliisilaitoksen putkassa nimittäin;) Yksi miehistä lähti näyttämään missä vanha Tornion poliisilaitos on, kun epäilin, että onko sitä enää olemassakaan. Ja olihan se tutun näköinen. Siellä velipojan kanssa vietettiin yö kun meidät karkoitettiin Ruotsista. Tarkoitus oli mennä merille,mutta Ruotsin poliisi tuli väliin ja palautti Suomeen:(

Mutta eteenpäin kohti Kemiä ja Oulua. Torniosta oli jonkinlainen viitoitus Ouluun päin. Tosin niin epäselvä,että piti kysellä ihmisiltä varmistusta suunnasta. Kemissä oli vielä vinksallaan Oulun suuntaan osoittavia viittoja pari kappaletta. Silti sielläkin piti vielä kysyä tietä. Sitten viitoitus loppui kokonaan.

Niinpä päädyinkin sitten moottoriliikennetielle missä ei saa ajaa polkupyörällä. Poliisihan osui paikalle ja kehotti menemään vanhalle tielle Haukiputaan kohdilla.

Tauot Kemissä ja Iissä. Sää oli helteinen, mutta viileä meri-ilma kevensi tunnelmaa.

Yöksi Oulussa Kesähotelli Oppimestariin.

153 km. Keskinopeus 18,3.

Ei kommentteja: