torstaina, heinäkuuta 06, 2006

Leirbotnvann - Alattio - Masi/Maze

8. päivä. 28.6.2006 keskiviikko:

Heti aamuksi kova alamäki n. 10 km ja vihdoin merenpinnan tasolle
tunturista. Vaatteita vähemmäksi. Altaan 29 km.
Altassa taukoa. Kaupassakäynti. Huoltoasemalla pullakahvit. Ja sitten kohti Finnmarksviddaa etelään päin. Tienviitta Altasta etelään käännyttäessä kertoi, että Tornioon on 553 km. Sehän on puolivälissä jo!

Nousua oli yhteenä yli 30 kilometriä. Tottahan toki merenpinnan tasolta ylös tunturiin. Eteen tuli liikennemerkki jossa auto oli melkein pystysuorassa ja alla 8 %. Lisäkilpi kertoi 8 km. Siis 640 metriä nousua 8 km:n matkalla. (Kuuluisa Tourin etappi L'Alpe d'Huez 7,9 % 14,5 km ) Tästähän tulee mielenkiintoista! Vaikka nousu oli kova kävelyvauhtia silti se oli kiva ajaa, koska maisemat motivoivat. Vieressä koko ajan virtaava mahtava tunturijoki koskineen. Tie kohti taivasta. Vierestä nousee vuoren seinämät. Liikennemerkki varoittaa putoavista kivistä. Ja olihan niitä pudonnutkin tielle. Valokuvaustauko.

Päällä maisema oli tunturikoivikkoa,vaikka luulin,että Finnmarksvidda olisi Sennalandetin lailla puuton. Tauko Suolovuobmin Tunturituvassa. Ja eikun taas pyörän ketjut soimaan. Illansuussaa ison alamäen puolivälissä "Masi Turistsenter". Sinne vaan. 200 Nok ja suihku 20 Nok. Masi on saamelaiskylä,mutta itse "Turistsenter" on sitä sivuavan päätien varrella.

Omistajarouva puhuu vähän suomeakin. Kiva paikka. Voin suositella. Hinta-laatu-suhde kohdallaan. Lautamökkejä,joissa keittomahdollisuus. Sitä arvostaa telttayön jälkeen kovasti.

Masi Turistsenter on Altan ja Kautokeinon puolivälin paikkeilla.Kartalle
Masi Turistsenter on merkitty numerolla 1.

105 kilometriä. Keskinopeus 16,9.

Ei kommentteja: