lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Euroopan omituisinta aluepolitiikkaa?

Oheiset luvut kertovat vastaansanomattomasti miten mätä Rkp-hallituksen aluepolitiikka on. Ainoa puolue joka sitä kritisoi on Perussuomalaiset. Eduskunnan ainoa oppositiopuolue.

Tilastokeskus laskee valtion verotulojen ja menojen jakautumisen maakunnittain kahden vuoden välein. Uusimmat luvut ovat vuodelta 2006:

1. Ahvenanmaa -3934 e/asukas
2. Kainuu -2937 e/asukas
3. Pohjois-Karjala -2438 e/asukas
4. Lappi -1928 e/asukas
5. Pohjois-Savo -1479 e/asukas.

Eniten valtiolta tulonsiirtoja asukasta kohden menee siis Ahvenanmaalle. (Lähde: HS 17.1.09)

Ahvenanmaa puolestaan on Suomen vaurain alue ja EU:n 20. vaurain alue. (STT 19.2.09)

STT 19.2.2009:
"Ahvenanmaa on EU:n 20. rikkain alue, käy ilmi unionin tilastotoimiston Eurostatin tilastoista. Ahvenanmaan bruttokansantuote on 47 prosenttia EU:n keskiarvon yläpuolella."

Eurostatin 19.2.09 julkistama tilasto perustuu vuoden 2006 bruttokansantuotetietoihin. Vielä vuonna 2004 oli Ahvenanmaa vasta kolmas valtion nettomenoissa asukasta kohden. Mutta vuonna 2006 Ahvenanmaa oli jo noussut ensimmäiseksi. Valtio tukee mielellään tuota Suomen ainoaa virallisesti muukalaisvihamielistä maakuntaa.

Ainoa puolue joka Rkp:n ja hallituksen aluepolitiikkaa kritisoi on Perussuomalaiset. Muut oppositiopuolueet eivät sitä tee. Ne kritisoivatkin Perussuomalaisia!

(Kuva: http://www.uusisuomi.fi/)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rantatontit on arvokkaita ja niillä asuu perinteisesti maan vaurainta ruotsinkielistä herrasväkeä, rahvaan perussuomalaisen väestönosan asuessa sisämaassa.

En kyllä ymmärrä miksi näille alueille virtaa niin suuri määrä yhteiskunnan veroja tukina. Liekö RKP onnistunut rahanpesussa omilleen? Valta on aina siellä minne rahavirrat osoittaa. Tässä tapauksessa lienisi suomalaisilla syytä katsoa julkisen vallan käyttöä ja harjoitettua politiikkaa. Se demonstroi Suomen kohdalla äärimmäisen vahvaa Ruotsin valtaa yli Suomen kansan. Ruotsissa on samansuuruinen vähemmistö suomea puhuvia, mutta ei siellä pakoteta koko maata opettelemaan suomea, päinvastoin, avoimesti syrjitään kyseistä "finnjävel-" vähemmistöä.

Kaksikielisyyttä ja pakkoruotsiakin muuten aikanaan perusteltiin sillä että Ruotsalaiset porvarit halusivat halpaa työvoimaa tehtaisiinsa.

Nykyään ei saa työtä vaikka osaisi ruotsia.

Jami kirjoitti...

HS 7.5.2010

”Ahvenanmaa saa Suomen maakunnista henkeä kohden selvästi eniten valtion rahaa.

Vuonna 2008 valtion menot jokaista ahvenanmaalaista kohden olivat 13 225 euroa, kun koko maassa keskimäärin menot asukasta kohden olivat 6 997 euroa, Tilastokeskus kertoi tällä viikolla.

Sen mukaan ero selittyy itsehallinnolla ja pienellä koolla, joka kasvattaa henkeä kohden laskettuja menoja.
Kaikkiaan maakunnan osuus valtion menoista on vain noin 0,9 prosenttia.

Ahvenanmaan maakuntahallituksen mielestä lukuja ei pidä tulkita yksioikoisesti.
Talousministeri Mats Perämaan mukaan esimerkiksi varustamotuista hyötyvät myös muualla asuvat työntekijät, joita varustamoilla on runsaasti.
Kuinka varakas Ahvenanmaa lopulta on?

Tuoreen EU-selvityksen mukaan maakunnan henkeä kohden laskettu bruttokansantuote on EU:n kärkeä ja selvästi Suomen suurin.

Ahvenanmaan tilastolaitoksen Åsubin tutkijan Jouko Kinnusen mukaan lukua kuitenkin sotkevat varustamojen Manner-Suomessa ja muualla asuvat työntekijät, joiden työ lasketaan Ahvenanmaalla tehdyksi.

Kotitalouksien käteen jäävä tulo maakunnassa sen sijaan on noin 16 prosenttia Suomen keskiarvoa suurempi, karkeasti Uudenmaan tasoa.

”Mutta tuloerotkin ovat Ahvenanmaalla suuret”, Kinnunen sanoo.”

http://www.hs.fi/kotimaa/artik…5256188594