keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Viron kierros polkupyörällä

Vuoden 2009 Itämeren kierroksella jäivät Viron saaret väliin. Asia korjattiin nyt vierailemalla pyöräillen Viron suurilla saarilla Hiiumaalla, Saaremaalla ja Muhussa.

Reitti: Tallinna-Keila-Ääsmäki-Haapsalu-Hiiumaa/Käina-Saaremaa/Leisi-Kuressaare-Muhu/Liiva-Kullamaa-Kernu-Tallinna:


Söögiköök Paliveressä vähän ennen Haapsalua.

Oltiin matkassa ilman telttaa ja makuupusseja. Hyvin silti yöpaikkoja löytyi tähän aikaan vuodesta. Yöpaikat vaihtelivat kylpylähotellista perheiden vierasmajoitukseen.

Saaremaan ja Muhun välinen pengertie.Taustalla siintää Muhu. Taakse jää Saaremaa ja Kuressaaren kaupunki. Tiet ovat Virossa paljon paremmassa kunnossa kuin Keski-Suomessa. Ei routavaurioita eikä uria. Mikäs siinä on päästellessä.

Kullamaassa yövyttiin vierastalossaKilometrejä kertyi kohtuulliset n. 520 km. Sää vaihtelevaa. Meren läheisyys tuntui kylmähkönä alkukesän tuulena. Ihmiset mukavia. Kieli hauska. Hinnat sopivia. Aikaa pyöräretkeen käytettiin kaksi viikkoa 24.5.-7.6.2010.

3 kommenttia:

Ritari kirjoitti...

Oulusta kysyit joitain vuosia sitten. Oulusta etelään pääsee polkupyörällä Uusikatua pitkin, toinen tie yhtyy siihen, jatkaa vaan suoraan etelään (lännen puolella tietä) ja pääsee Kempeleeseen. Oulusta on hyvät yhtenäiset pyörätieyhteydet kaikkialle, Haukiputaalle, Kiiminkiin (n. 20 km), Muhokselle (tosin 3 km sorapyörätietä, muuten asvalttia kaikkialla) sekä Oulunsaloon ja Tyrnävälle.

Oulunsaloon pääsee pyörätietä pitkin, mutta Hailuotoon vievälle lautalle ajettaessa n. 5 km joutuu pyöräilemään autojen joukossa. Hailuodossa tiet ovat kapeita, mutta liikennettä ei ole paljoa; pyörätietä on vain saaren keskiosassa.

Jami kirjoitti...

Tällä kertaa otan linja-autokyydin Oulusta Jyväskylään.

Jami kirjoitti...

Ajelin eilen 30.6.10 Pudasjärveltä Ouluun. Kiimingistä onki pyörätie keskustaan. Oulusta sitten linkillä,kuten Jyväskylässä sanotaan,Jyväskylään.

Edellisen viikon tiistaina päin vastoin. Aluksi menin linja-autoasemalta väärään suuntaan,vaikka on Nokian "navigaattori".

Pari kertaa piti mennen tullen varmistaa,että olen oikeassa suunnassa kun pyörätie risteili omakotialueen teillä.

Nyt on pohjoinen nähty vähäksi aikaa.