lauantaina, syyskuuta 03, 2011

Kuinka ahvenanmaa.fi kiellettiin vuonna 2006

Suomessa on alettu keskustella verkkokeskustelujen suitsimisesta. Vielä ei ole alettu edes käsittelemään kiellettyjä nettisivuja. Otan siksi esimerkin osoitteesta ahvenanmaa.fi.

http://wayback.archive.org/web/  ("Take me back") avulla voi tarkastella kiellettyjä ja poistettuja nettisivuja. Niin myös Ahvenamaa.fi huhtikuulta 2006 löytyy vielä. Siis se alkuperäinen sivusto.

Ahvenanmaa.fi-sivusto sai olla olemassa muutaman kuukauden keväällä 2006,kunnes hallituspuolue Rkp:n läheinen yhteistyötaho, Ahvenanmaan maakuntahallitus, vaati sen poistamista osoitteen haltijalta. Viestintävirasto toteutti Ahvenanmaan maakuntahallituksen vaatimuksen. Mannersuomalainen nettiosoite siirrettiin siis pois mannersuomalaisen hallinnasta.

Siitä huolimatta,että:

- Ahvenanmaa on suomea.

-Ahvenanmaa on yksikielinen ruotsinkielinen maakunta siksi Ahvenanmaan virallinen nimi ei ole Ahvenanmaa,vaan Åland

-Ahvenanmaalla on oma domain-tunnus ax

-Esim. viro.fi sallitaan eikä sitä ole Viro kieltänyt

- Esim. suomi24 on ulkomaalaisomistuksessa.

Ahvenanmaa.fi oli liian kriittinen, sensuroimaton ja vapaa keskustelupaikka Ahvenanmaan asioista. Sellainen ei käy Suomessa. Onnistuisikohan edes ahvenanmaa24.fi-osoitteen rekisteröinti Manner-Suomeen kun suomalaisten nettiosoitteiden rekisteröiminen onnistuu ulkomaalaisille? (Vastavuoroisuus ei toimi kuten ei toimi tonttikaupoissakaan ahvenanmaalaisten kanssa)

Tässä on vanhin linkki ko. kiellettyyn sivustoon:  tai http://web.archive.org/web/20060407025826/http://www.ahvenanmaa.fi/

Klikkaa kohtaa Impatient? Siellä voi todeta mikä kauhistutti Rkp:tä ja ahvenanmaalaisia.

Sivu on huhtikuulta 2006. Syksyllä sivusto suljettiin vaarallisena Ahvenanmaan maakuntahallituksen vaatimuksesta. Epävirallisen nimen ei pitäisi kuulua mitenkään Ahvenanmaan maakuntahallitukselle. Varsinkin kun kysymys on Manner-Suomen domain-osoitteista.

Hallituspuolue Rkp:n äänenkannattaja Hufvudstadsbladet oli myös aktiivinen asiassa. Eihän Rkp:n etujen mukaista ole vapaa keskustelu suomeksi Ahvenanmaasta.
Samalla tavalla, http://wayback.archive.org/web/ avulla, löytyvät muuten myös Rkp:n vanhat rasistitieteilijä A.O.Freudenthalia ylistävät sivut tarvittaessa.
(Kuva: Lasse Laaksonen)

Ei kommentteja: